Ontwerpwijzigingsplan "Warandepark – Rijsbergen", Zundert
Logo Zundert
Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9 a van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het ontwerp wijzigingsplan “Warandepark - Rijsbergen″ ter inzage wordt gelegd.
Inhoud in het kort
Sinds 10 december 2013 is het bestemmingsplan "Wonen Werken Waterman" van kracht. Dit plan biedt het planologisch kader voor de ontwikkeling van het nieuwe woongebied Warandepark.
Gebleken is dat kleine veranderingen/verschuivingen van de bestemmingsgrenzen en bouwvlakken noodzakelijk zijn om de bouwplannen te kunnen realiseren.
Het college is voornemens op de eerste locatie (Ettenseweg) het bouwvlak door te schuiven; de grootte van het bouwvlak wijzigt niet. Tevens is het college voornemens op deze locatie een klein stuk van de bestemming "verkeer" te wijzigen in "Wonen". Uit deze aanpassing volgt dat de aangrenzende weg en parkeervakken doorschuiven en een gedeelte van de bestemming "Wonen" naar "Verkeer" wordt omgezet.
Op de tweede locatie is een andere keuze in woningtypologie, situering en oriëntatie aanleiding om de bouwvlakken iets te verschuiven. Dit betekent dat het college voornemens is een gedeelte van de bestemming "Wonen" naar "Tuin" te wijzigen en andersom.
Terinzagelegging
Het ontwerpwijzigingsplan met de hierbij behorende stukken ligt met ingang van 30 juli 2015 tot en met 9 september 2015 tijdens openingstijden ter inzage bij de gemeente, afdeling Ruimte (Bredaseweg 2 te Zundert). Het plan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en/of via www.zundert.nl onder ‘Inwoner → Ruimtelijke procedures → Bestemmingsplannen’.
Zienswijze
Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak (076-5969846).
Vervolgprocedure
Als de ter inzage termijn voorbij is, wordt een voorstel gedaan tot vaststelling van het wijzigingsplan. In dat voorstel worden de eventuele ingekomen zienswijzen meegenomen bij de besluitvorming. In het vervolg van de procedure komt het wijzigingsplan nogmaals ter inzage te liggen als (eventueel gewijzigd) vastgesteld wijzigingsplan.
Naar boven