Bekendmaking m.e.r.-beoordelingsbesluit voor project Herstel regionale kering Spoordonk
Logo Waterschap De Dommel
Inzagetermijn: van 30 juli 2015 tot en met 9 september 2015
 
Ter voorbereiding op het projectplan Herstel regionale kering Spoordonk heeft een m.e.r.-beoordeling plaatsgevonden. Dit is een projectplan zoals bedoeld in artikel 5.4 van de Waterwet. Uit deze m.e.r.-beoordeling blijkt dat voor de verbetering van de regionale kering geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, omdat er geen sprake is van de bijzondere nadelige gevolgen, die het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk maken. Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft daarom in zijn vergadering van 7 juli 2015 een m.e.r.-beoordelingsbesluit vastgesteld, waarin is aangegeven dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.
Maatregelen projectplan
Gelijktijdig met de m.e.r.-beoordeling is het ontwerpbesluit voor het projectplan Herstel regionale kering Spoordonk vastgesteld. In dit plan zijn de benodigde verbetermaatregelen voor de kering vastgelegd. Het profiel van de kering (dijk) wordt verruimd. Er wordt kleibekleding aangebracht. Een deel van de kruin wordt bedekt met halfopen bestrating. Op een aantal locaties worden damwanden aangebracht. De damwanden zullen aan het zicht worden onttrokken. Ook zal een aantal bomen worden gekapt. De maatregelen hebben geen effect op de waterstand in de Beerze.
Procedure
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van art. 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het projectplan als bedoeld in artikel 5.4 van de Waterwet) rechtsreeks in hun belang worden getroffen.
Belanghebbenden kunnen wel hun opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken bij hun zienswijze op het ontwerp-projectplan.
Inzage
Het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken vindt u in de bijlagen van deze kennisgeving.
De overige stukken liggen van donderdag 30 juli 2015 t/m woensdag 9 september 2015 ter inzage op www.dommel.nl/bekendmakingen.
Contact
Voor meer informatie over het m.e.r.-beoordelingsbesluit en het projectplan kunt u contact opnemen met Frank Gerritsen, (0411) 618 336 of bij afwezigheid met Roel Dobbelsteen (0411) 618 335. U kunt ook een e-mail sturen naar FGerritsen@dommel.nl.
Naar boven