Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Klooster van Rilland" en gecoördineerd besluit omgevingsvergunning "Hoofdweg 60, 60B en 60D, Rilland", Reimerswaal
Logo Reimerswaal
Algemeen
Op grond van artikel 3.8, lid 3 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 14 juli 2015 het bestemmingsplan "Klooster van Rilland" met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.05RiBPKloostervRLD-va01 ongewijzigd heeft vastgesteld.
Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 22 juli 2015 een omgevingsvergunning (gecoördineerd met het voornoemde bestemmingsplan) hebben verleend voor het brandveiligheid gebruik van de huisvesting voor 200 arbeidsmigranten aan de Hoofdweg 60, 60B en 60D in Rilland (nr. 2015.0058, activiteit brandveilig gebruik).
Coördinatieregeling: bestemmingsplan en omgevingsvergunning
In het voormalige Klooster van Rilland worden door De Jager Detachering momenteel maximaal 129 arbeidsmigranten gehuisvest. Eind 2011 (gewijzigd eind 2012) is hiervoor (omgevings)vergunning verleend. In het tot voor kort vigerende bestemmingsplan "Werfkampen" is deze vergunde situatie opgenomen. De Jager Detachering is voornemens om de huisvesting van arbeidsmigranten uit te breiden van 129 naar 200 plaatsen.
Op dit moment worden de 129 arbeidsmigranten gehuisvest op de tweede en derde bouwlaag van het Klooster van Rilland. Op de begane grond bevinden zich de eetzaal, keuken-voorzieningen, ontspanningsruimte en een zeer extensief gebruikte vleugel (opslag). In deze vleugel is uitbreiding van de slaapvertrekken voor 71 extra te huisvesten arbeidsmigranten voorzien. Er zijn dus uitsluitend inpandige wijzigingen voorzien. Op eigen terrein zal voorzien worden in voldoende parkeergelegenheid.
Het bestemmingsplan "Klooster van Rilland" is opgesteld om deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken. De toelichting bij het bestemmingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.
De gemeenteraad heeft op 27 mei 2014 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Coördinatieregeling Wro) ten behoeve van de huisvesting van 200 arbeidsmigranten in het voormalige klooster. Deze wettelijke procedure maakt het mogelijk om de procedure voor samenhangende besluiten, in dit geval bestemmingsplan en omgevingsvergunning, gelijk op te laten lopen. De eerder genoemde besluiten worden gelijktijdig bekendgemaakt en ter inzage gelegd. De bevoegdheid tot het verlenen van de omgevingsvergunning ligt bij het college van burgemeester en wethouders. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Tegen beide besluiten staat vervolgens gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbestemmingsplan hebben ter inzage gelegen van donderdag 23 april 2015 tot en met woensdag 3 juni 2015. Gedurende deze termijn is op zowel het ontwerpbestemmingsplan als het ontwerpbesluit omgevingsvergunning geen zienswijze binnengekomen. De juridische regeling en de verbeelding van het bestemmingsplan zijn niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Evenmin zijn aanpassingen gedaan aan het besluit omgevingsvergunning ten opzichte van het ontwerpbesluit.
Het besluit omgevingsvergunning en het vastgestelde bestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.05RiBPKloostervRLD-va01 liggen vanaf donderdag 23 juli 2015 tot en met woensdag 2 september 2015 ter inzage. Het besluit omgevingsvergunning en het vastgestelde bestemmingsplan zijn te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens klikt u op de plannen van Rilland. Daar vindt u onder ‘Bestemmingsplan Klooster van Rilland’ de stukken van het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit omgevingsvergunning. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt tevens ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.
Rechtsmiddelen en inwerkingtreding
Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Een belanghebbende die tijdig een zienswijze ten aanzien van de ter inzage gelegde ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.
De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlenen van de omgevingsvergunning treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.
Contactpersonen
Voor eventueel gewenste nadere informatie over het vastgestelde bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw Van den Dikkenberg of de heer Steenbergen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Voor nadere informatie over het besluit omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de heer Aarnoudse van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving. Allen zijn bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 14 0113.
Kruiningen, 22 juli 2015
namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal
 
ir. J. Gideonse
Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling
 
Naar boven