Logo Heerlen
Bestemmingsplan Heerlen Zuid

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 29 januari 2015 gedurende een termijn van zes weken, het ontwerp van het bestemmingsplan Heerlen Zuid zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting en ondergrond met IMRO-idn: NL.IMRO.0917.BP030300W000006-0301 voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan Heerlen Zuid is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • de Valkenburgerweg, de Kruisstraat, de Coriovallumstraat, het Raadhuisplein, de Dr. Poelsstraat, de Akerstraat en de begraafplaats aan de Akerstraat en Groene Boord in het noorden;

  • de St.-Antoniusweg, de St.-Franciscusweg, de Bongaertslaan, de Johannes XXIII-singel, de Onderste Caumer en de Corisbergweg in het oosten;

  • de Eisenhowerstraat en de John F. Kennedylaan in het zuiden;

  • de N281 (Keulseweg) in het westen.

Een belangrijke gevolg van dit plan is dat volgens het bepaalde in het Parkstad Structuurvisiebesluit Wonen en Retail, onbenutte planologische woningbouwtitels per 1 januari 2013 moeten worden verwijderd. Concreet betekent dit voor het plangebied, dat de bestaande woningen in het plangebied worden gehandhaafd. Bouwrechten die niet zijn benut worden geschrapt. Daarnaast zullen conform vastgesteld beleid ook onbenutte detailhandels- en kantoorbestemmingen worden geschrapt.

Het bestemmingsplan ligt ter inzage in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Voor het inzien van het bestemmingsplan moet u altijd een afspraak maken. U kunt op www.heerlen.nl/online-afspraak bekijken hoe u een afspraak maakt, of u belt met 14 045 voor het maken van een afspraak.

Het ontwerp van het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een ieder kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerlen. Het is niet mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling Stadsplanning, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen.

Een telefonische hoorzitting waarbij mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht, wordt gehouden op 3 maart 2015 van 15.00 tot 17.00 uur. Indien u van deze gelegenheid gebruik wenst te maken dient u vóór 27 februari 2015 contact op te nemen met het secretariaat van de afdeling Stadsplanning.

Naar boven