Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Waldhoornplein”
Logo Rijswijk
Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Waldhoornplein” op 7 juli 2015 gewijzigd heeft vastgesteld, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.
Begrenzing plangebied
Het plangebied omvat het westelijk deel van het Waldhoornplein in de Muziekbuurt. Het plangebied wordt begrensd door de Admiraal Helfrichsingel aan de noordzijde, het Waldhoornplein en de Marimbahal aan de oostzijde, de Banjostraat aan de zuidzijde en de Bazuinlaan aan de westzijde.
Aanleiding en aard nieuw bestemmingsplan
De reden voor het nieuwe bestemmingsplan is het voornemen om de bestaande supermarktruimte met circa 450 m2 uit te breiden. Momenteel is de ruimte niet verhuurd. De supermarkt is de trekker van het winkelcentrum. Met de vergroting zal de ruimte beter verhuurbaar worden. Hiermee wordt de kans op voortbestaan van het wijkwinkelcentrum vergroot. Dat is belangrijk omdat het uit maatschappelijk oogpunt het gewenst is dat het wijkwinkelcentrum behouden blijft. Omdat de uitbreiding van de supermarktruimte niet past in het geldende bestemmingsplan, is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. In dit bestemmingsplan zijn de contouren van de uitbreiding vastgelegd.
Gewijzigde vaststelling
Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is door de gemeenteraad afgeweken van het plan zoals dat in ontwerp (maart 2015 – april 2015) ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op:
  • het wijzigen van de ‘wetgevingszone – ontheffingsgebied’ op de verbeelding waarvoor ontheffing kan worden verleend voor het plaatsen van uitstallingen en terrassen;
  • het aanpassen van de bestemming ‘Gemengd’ tot de bebouwingsgrens van de hoofdbebouwing. De luifel valt hierdoor niet meer binnen de bestemming ‘Gemengd’, maar binnen de bestemming ‘Verkeer-3’ en wordt voorzien van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding - luifel’ met een maximale bouwhoogte van 3 meter;
  • het verkleinen van de maximale oppervlakte per horecabedrijf van 450 m² naar 150 m². Er mag wel één horecabedrijf van 450 m² aanwezig zijn;
  • het verruimen van het aantal maximaal toegestane horecavestigingen van 3 naar 5. De twee extra toegestane horecavestigingen mogen alleen binnen horecacategorie 1a (aan detailhandelsfunctie verwachte horeca) vallen.
Alle wijzigingen zijn terug te vinden in de Nota van Zienswijzen, die deel uitmaakt van het raadsbesluit.
Terinzagelegging
Na de vaststelling door de gemeenteraad, heeft de provincie eerst de gelegenheid gehad om op de vaststelling te reageren. De provincie heeft aangegeven te kunnen instemmen met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.
Het raadsbesluit met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Waldhoornplein” (inclusief bijlagen (waaronder de Nota van Zienswijzen) liggen hierna, met ingang van vrijdag 24 juli 2015 tot en met donderdag 3 september 2015 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 14:00 uur en op donderdag ook van 17:00 uur tot 19:00 uur. Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien via www.rijswijk.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoek u in dat laatste geval op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpwaldhoornplein-VA01.
Beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan
Degene die tijdig zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, en een belanghebbende die aantoont dat hij of zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende de terinzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit recht komt eveneens toe aan belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht. Een beroepschrift dient de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt, te bevatten. Verder moet het beroepschrift worden gedateerd en worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast een eventueel beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet eerder in werking dan dat op een dergelijk verzoek is beslist.
Meer informatie?
Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u kijken op www.rijswijk.nl/bestemmingsplannen. U kunt ook contact opnemen met het Klantcontactcenter (KCC) van de gemeente, via het telefoonnummer 14070. U kunt dan vragen of u kunt spreken met een medewerker van de sectie Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.
Rijswijk, 23 juli 2015
Burgemeester en wethouders,
M.J. Bezuijen, burgemeester
A. de Baat, secretaris
Naar boven