Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Buitengebied, Hofsteeg 1 – Parksesteeg 12”
Logo Heumen
Burgemeester en wethouders van Heumen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 9 juli 2015 het bestemmingsplan “Buitengebied, Hofsteeg 1 – Parksesteeg 12” gewijzigd heeft vastgesteld.
 
In de bestemmingsplanherziening wordt voor de locatie Hofsteeg 1 toepassing gegeven aan de in het bestemmingsplan “Buitengebied 2009” opgenomen ruimte voor ruimte regeling en wordt de realisatie van 2 woongebouwen met elk 2 woningen planologisch mogelijk gemaakt. Voor de locatie Parksesteeg 12 wordt toepassing gegeven aan de regeling van woningsplitsing en in afwijking van de ruimte voor ruimteregeling wordt ter compensatie van de sloop van bedrijfsbebouwing de realisering van een vrijstaande woning mogelijk gemaakt. Ten behoeve van de nieuwe woonfuncties is een landschappelijk inpassingsplan opgesteld. Ook is ter versterking van de natuurwaarde van het gebied een ven aangelegd op het perceel tussen de Hofsteeg en de Parksesteeg. Zowel de landschappelijke inpassing als de aanleg van het ven is in de regels geborgd.
 
Ten opzichte van het ontwerpplan heeft de gemeenteraad het plan op de volgende onderdelen gewijzigd vastgesteld:
  • 1.
    aan art. 5.2.3.d.4 is de volgende onderstreepte tekst toegevoegd:
In afwijking van het voorgaande bedragen de inhoud en oppervlak ter plaatse van de aanduiding “maximum volume en oppervlak” niet meer dan met deze aanduiding aangegeven maten. Op de verbeelding wordt als maximale oppervlaktemaat aangeduid 300 m2 (per bouwvlak Hofsteeg) en voor de nieuwe woning (Parksesteeg 12) max. 120 m²;
  • 1.
    aan artikel 5.4.1 toe te voegen … en alle voormalige agrarische bedrijfsbebouwing is gesloopt.
 
Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken zijn met ingang van donderdag 23 juli 2015 digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. De analoge versie ligt tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden. De stukken zijn in pdf vorm tevens digitaal beschikbaar via www.heumen.nl.
 
Een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht of die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad vastgestelde wijzigingen kan van 23 juli tot en met 2 september 2015 tegen het besluit tot vaststelling beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
 
Als een belanghebbende beroep instelt, kan deze in een afzonderlijk verzoekschrift om voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek moeten worden gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling.
 
Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 2 september 2015, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
 
Malden, 22 juli 2015

Gemeente Heumen

Namens deze:

M.P. Koeneman-Broersen

Naar boven