Ontwerpbestemmingsplan Benedenveer Noord
Logo Sliedrecht
Ter inzage
Vanaf donderdag 23 juli 2015 ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Benedenveer Noord’ ter inzage. Gedurende zes weken, dus tot donderdag 3 september 2015, kan een ieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Een plan bekijken’‘Bestemmingsplannen identificatienummer:NL.IMRO.0610.bp17BenedenveerNrd-2001.
Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten Ruimtelijke Plannen.
 
Coördinatieregeling
Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wro. Artikel 3.30 Wro maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad heeft op 21 april 2015 besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan ‘Benedenveer Noord’. Daarom is ook de omgevingsvergunning in de procedure betrokken. Bovendien is een ontheffing hogere grenswaarden Wgh noodzakelijk. Alle besluiten doorlopen gezamenlijk de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht.
 
Inhoud
Het bestemmingsplan is opgesteld om de realisatie van de Sporthal Benedenveer mogelijk te maken en om aan het resterende gebied een invulling te kunnen geven.
 
Plangebied
De ontwikkellocatie Benedenveer Noord ligt aan de westzijde van de kern Sliedrecht. Aan de rand van het dorp, grenzend aan de spoorlijn Dordrecht-Geldermalsen. De nieuwe uitbreiding Baanhoek, aan de andere zijde van het spoor, maakt dat de locatie aan alle zijden wordt omringd door (woon)bebouwing.
 
Hogere grenswaarden geluid
De wettelijke voorkeursgrenswaarde voor de geluidbelasting vanwege wegverkeerslawaai op geluidgevoelige bestemmingen bedraagt 48 dB (artikel 82, lid 1 Wet geluidhinder). De voorkeursgrenswaarde voor railverkeerslawaai is 55 dB (artikel 4.9, lid 1 Besluit geluidhinder) en voor industrielawaai 50 dB(A) (artikel 44 Wet geluidhinder). Ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder zijn wij bevoegd te besluiten tot het vaststellen van hogere grenswaarden ten gevolge van wegverkeerslawaai, railverkeerslawaai en industrielawaai, met dien verstande dat deze waarde voor wegverkeer in binnenstedelijk gebied niet hoger mag zijn dan 63 dB, voor railverkeerslawaai 68 dB en voor industrielawaai 55 dB(A). De voorkeursgrenswaarden worden overschreden maar blijven binnen de maximaal toelaatbare geluidbelasting. De aangevraagde hogere waarden voldoen aan de normen van de Wgh. Dat voldaan zal worden aan de aanvullende voorwaarden uit het beleid hogere grenswaarden van de gemeente Sliedrecht met betrekking tot een aanvaardbaar akoestisch klimaat, wordt middels voorwaarden bij dit besluit geborgd.
 
Mogelijkheid zienswijzen 
Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u op de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen op het ontwerp bestemmingsplan.
Tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh kunt u eveneens een zienswijze naar voren brengen. Uw zienswijze kunt u ook schriftelijk zenden aan Burgemeester en Wethouders, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.
Wilt u een mondelinge zienswijze geven, dan dient u dit uitdrukkelijk te verzoeken bij team VROM.
 
Nadere informatie
Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met team VROM, telefoon (0184) 495 956.
 
Naar boven