Bestemmingsplan ‘Geluidszone industrieterrein Arnhem Noord’
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 13 juli 2015 heeft vastgesteld:
het bestemmingsplan ‘Geluidszone industrieterrein Arnhem Noord’
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.825-0301
Inzien
Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van donderdag 23 juli 2015 gedurende een termijn van zes weken (tot en met woensdag 2 september 2015) voor een ieder ter inzage bij het loket Bouwen Wonen en Leefomgeving (BWL). U vindt het loket in het stadhuis aan de Koningsstraat 38 te Arnhem.
De interactieve digitale verbeelding van het bestemmingsplan is met ingang van 23 juli 2015 te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.825-0301
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.825-/NL.IMRO.0202.825-0301/
Het bestemmingsplan is tevens te downloaden in PDF-formaat:
Inhoud bestemmingsplan
Het bestemmingsplan ‘Geluidszone industrieterrein Arnhem Noord’ heeft als doel een aanpassing van de bestaand geluidszone vast te leggen.
Industrieterrein Arnhem Noord (bestaande uit de bedrijventerreinen Westervoortsedijk, Het Broek en Kleefse Waard) is een ‘gezoneerd industrieterrein’, zoals bedoeld in de Wet geluidhinder. Dit gezoneerd industrieterrein biedt de mogelijkheid van vestiging van bedrijven die als ‘grote lawaaimakers’ worden aangemerkt. Op grond van de Wet geluidhinder bestaat de verplichting om rondom het industrieterrein Arnhem Noord een geluidszone vast te stellen, waarbuiten de geluidsbelasting als gevolg van dit terrein de waarde van 50 dB(A) niet te boven mag gaan. Binnen de geluidszone zijn in beginsel geen nieuwe geluidsgevoelige bestemmingen toegestaan. De grens rondom de geluidzone is de 50 dB(A) contour, welke voor het industrieterrein Arnhem Noord op 22 augustus 1990 bij Koninklijk Besluit is vastgesteld.
Op het westelijk deel van het industrieterrein is grootschalige stedelijke bebouwing in ontwikkeling in de vorm van woningen en (kleinschalige) bedrijfsmatige functies. Hierdoor zal dit gebied geen onderdeel meer uitmaken van het gezoneerd industrieterrein. Daarom dient de geluidszone en de bijbehorende zonegrens te worden aangepast.
Facetbestemmingsplan
Zowel de huidige als de nieuwe geluidszone bestrijken meerdere vigerende bestemmingsplannen. Om te voorkomen dat al deze bestemmingsplannen afzonderlijk integraal moeten worden herzien, wordt een zogeheten facetbestemmingsplan opgesteld. Hierin wordt enkel een facet (in dit geval ‘geluid’) van een planologische regeling herzien. Onderhavig bestemmingsplan vult aan op én vervangt ter plaatse geldende bestemmingen, zoals opgenomen in vigerende bestemmingsplannen.
Procedure
De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.
Besluit vaststellen grens industrieterrein
De raad heeft bij vaststelling van het bestemmingsplan 'Geluidszone industrieterrein Arnhem Noord' tevens besloten de grens van het industrieterrein Arnhem Noord vast te stellen overeenkomstig tekening 2015-RO-00068, zoals bedoeld in artikel 41, lid 4 van de Wet geluidhinder. Tegen dit specifieke onderdeel van het raadsbesluit is geen beroep mogelijk.
Informatie
Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer Meijers, tel.: 026-3773697, van de Afdeling Ruimte B.
Samenhang Besluit Wet geluidhinder
In samenhang met dit bestemmingsplan ligt vanaf morgen ook een besluit hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder ter inzage. De publicatie hiervoor is vanaf vandaag te vinden op https://www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad/op_organisatie/gemeente/arnhem
Naar boven