Bestemmingsplan ‘Fluvium Midden-Westervoortsedijk West
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 13 juli 2015 heeft vastgesteld:
het bestemmingsplan ‘ Fluvium Midden-Westervoortsedijk West'
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.809-0301
Inzien
Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van donderdag 23 juli 2015 gedurende een termijn van zes weken (tot en met woensdag 2 september 2015) voor een ieder ter inzage bij het loket Bouwen Wonen en Leefomgeving (BWL). U vindt het loket in het stadhuis aan de Koningsstraat 38 te Arnhem.
De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan is met ingang van 23 juli 2015 te raadplegen op het webadres:
 
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen, zijn te vinden op het webadres:
 
Het bestemmingsplan is tevens te downloaden in PDF-formaat:
Plangebied
Het plangebied ligt op de noordelijke Rijnoever. Het oostelijk gedeelte maakt onderdeel uit van het industrieterrein in Arnhem Noord. De noordoostelijke grens loopt door het voormalige gasfabriekterrein, langs de Van Oldenbarneveldtstraat. De grens aan de zuidzijde wordt gevormd door de Rijn. In het westen wordt de grens gevormd door de Veilingstraat en verder langs de Westervoortsedijk
Aanleiding en doel
 
Het noordelijk deel van het plangebied maakt onderdeel uit van het voormalige gasfabriekterrein. Dit terrein ondergaat een transformatie van een grotendeels verlaten bedrijventerrein naar een nieuw en onderscheidend verblijfsgebied met wonen, werken en voorzieningen. Het wordt een overgangsgebied tussen de binnenstad en het industrieterrein.
Het gehele voormalige gasfabriekterrein, ook wel Fluvium genoemd, wordt de komende jaren getransformeerd tot een aantrekkelijk nieuw woon- en werkgebied.
Dit gebied valt in twee delen uiteen, een noordelijk en een zuidelijk deel. De ontwikkeling naar een nieuw woon- en werkgebied is gestart in het noordelijk deel van Fluvium, dat is opgenomen in een separaat bestemmingsplan, genaamd Fluvium Noord.
Om ook de ontwikkeling op het resterende deel van Fluviumgebied mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan worden aangepast.Bij dit bestemmingsplan zijn de bestaande (bedrijfs)functies en bebouwing(smogelijkheden) uit het vorige plan overgenomen voor zover deze niet conflicteren met de bovengenoemde transformatie naar een woongebied. Concreet betekent dit dat de mogelijkheden voor bedrijfsvestiging ten opzichte van het vigerende bestemmingsplan enigermate zijn teruggebracht.
Procedure
De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.
Informatie
Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer Meijers, tel.: 026-3773697, van de Afdeling Ruimte B.
Crisis- en herstelwet
Op dit besluit is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in hun beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.
Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.
Samenhang Besluit Wet geluidhinder
In samenhang met dit bestemmingsplan ligt vanaf morgen ook een besluit hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder ter inzage. De publicatie hiervoor is vanaf vandaag te vinden op https://www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad/op_organisatie/gemeente/arnhem
Naar boven