Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Beukenlaan fase 3 en verlening bijbehorende omgevingsvergunning W20140242 voor de bouw van 47 woningen Zilverreiger 1 t/m 24 en Aalscholver 1 t/m 23 te Leimuiden
Logo Kaag en Braassem
Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 6 juli 2015 het bestemmingsplan 'Beukenlaan III' te Leimuiden gewijzigd heeft vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 14 juli 2015 de bijbehorende omgevingsvergunning W20140242 verleend.
Er is sprake van een coördineerde procedure. Dat besluit is op 3 december 2014 gepubliceerd. Tevens is de Crisis- en herstelwet van toepassing.
Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het wijzigingsgebied 1, zoals opgenomen in bestemmingsplan kernen Leimuiden/Rijnsaterwoude met IMROcode NL.IMRO.1884.BP-KERNENLR-VAS1 en een strook aan de oostzijde daarvan. Het plangebied is gelegen tussen de Watersnip, Scholekster, Grutto, Beukenlaan en de Kerklaan te Leimuiden. Er worden 47 woningen mogelijk gemaakt. De wijzigingen betreffen o.a. het verkleinen van de bouwvlakken, overeenkomstig de omgevingsvergunning, het doortrekken van de Groenstrook aan de noord- en zuidzijde en het bestemmen van de taluds als Groen.
Omgevingsvergunning
De omgevingsvergunning betreft de omgevingsvergunning W20140242 voor het bouwen van de 47 woningen op de adressen Zilverreiger 1 t/m 24 en Aalscholver 1 t/m 23 te Leimuiden.
Het bestemmingsplan (en bijbehorende stukken) en de omgevingsvergunning liggen vanaf 23 juli tot en met 3 september 2015 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden of op afspraak. Het bestemmingsplan is in die periode ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl met codering: NL.IMRO.1884.BPBEUKENLAANIII-VAS1.
Beroep
Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen beide besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door een ieder voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft. De Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard als er binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevuld. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking; hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.
Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking op 4 september 2015, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van de betreffende besluiten opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, via (071) 332 72 72 of info@kaagenbraassem.nl.
 
Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 22 juli 2015
 
Naar boven