Bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Riel 2014
Logo Eindhoven
De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 7 juli 2015 het bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Riel 2014 gewijzigd vastgesteld. Het huidige bestemmingsplan van Riel is ouder dan 10 jaar, reden waarom nu een actualisatie plaatsvindt. In het geactualiseerde bestemmingsplan ‘Beschermd dorpsgezicht Riel 2014’ zal de bestaande situatie worden vastgelegd waarbij het bestaande beschermd dorpsgezicht zal worden gerespecteerd. Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Er worden een tweetal reeds bestaande situaties ingepast. Het plangebied wordt in grote lijnen begrensd door de wijken Puttense Dreef en Gijzenrooi ten westen van het plangebied, ten oosten grenst het plangebied aan de gemeente Geldrop-Mierlo. Het noorden van het plangebied is een stuk onder de Geldropseweg gelegen, het zuiden van het plangebied grenst gedeeltelijk aan de straat Riel.
 
De wijzigingen hebben betrekking op
  • 1.
    de verbeelding: ter plaatse van het bakhuisje op het perceel Riel 9 is voorzien in een specifieke bouwaanduiding;
  • 2.
    de planregels: in verband met de door de Verordening Ruimte van de provincie opgelegde beperkingen ten aanzien van veehouderijen zijn wijzigingen aangebracht in de artikelleden 3.1 en 3.2.1 van artikel 3 en in artikellid 18.1 van artikel 18.
 
Inzage
Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 23 juli 2015 tot en met donderdag 3 september 2015 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn:
Zonder afspraak:
maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur
Met afspraak:
maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en
maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur
Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken via:
 
Beroep
Met ingang van vrijdag 24 juli 2015 tot en met donderdag 3 september 2015 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door:
  • 1.
    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;
  • 2.
    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;
  • 3.
    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.
Een beroepschrift kunt u indienen bij: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag.
 
Voorlopige voorziening en inwerkingtreding
Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 4 september 2015. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij: de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag.
De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.
 
Eindhoven, 17 juli 2015
Naar boven