Ontwerpbestemmingsplan ‘Plattelandswoningen Someren’
Logo Someren
Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 24 juli 2015 het ontwerpbestemmingsplan ‘Plattelandswoningen Someren’ gedurende zes weken ter inzage ligt. De termijn eindigt op donderdag 3 september 2015.
Inhoud ontwerpbestemmingsplan
Het bestemmingsplan is een partiële herziening van de bestemmingsplannen Buitengebied Someren (inclusief 1e herziening), Buitengebied 2013 en Buitengebied 2014. Het plan dient in samenhang met de genoemde bestemmingsplannen gelezen te worden.
In het bestemmingsplan ‘Plattelandswoningen Someren’ zijn regels opgenomen waarbij het gebruik van een voormalige agrarische bedrijfswoning als burgerwoning wordt toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘plattelandswoning’. Op de verbeelding is voor vijf locaties de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – plattelandswoning’ toegevoegd. Het gaat om de volgende adressen:
Heikomstraat 16
Michelslaan 30
Molenbrugweg 19
Nieuwendijk 158
Smulderslaan 44
In het bestemmingsplan is ook een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Met deze bevoegdheid kan het college van burgemeester en wethouders de vigerende bestemmingsplannen Buitengebied Someren, Buitengebied 2013 en Buitengebied 2014 zodanig wijzigen, dat ook op andere percelen een plattelandswoning wordt toegestaan. Daarbij dient voldaan te worden aan het eerder door de gemeenteraad vastgestelde beleid voor plattelandswoningen.
Stukken ter inzage
U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493) 494 888.
Het plan is daarnaast digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02015005-OW01. Via onze website www.someren.nl wordt u doorgelinkt naar de vindplaats op www.ruimtelijkeplannen.nl
Indienen zienswijzen
Tijden de inzagetermijn kan iedereen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de raad van de gemeente Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren, Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt. U kunt hiervoor contact opnemen met het KCC, telefoonnummer (0493) 494 888.
Naar boven