Hollands Kroon, week 30 Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder op het perceel Rijdersstraat 134a, 't Veld
Logo Hollands Kroon
Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon maken bekend, dat zij in het kader van de ontwerp omgevingsvergunning “Oprichten van een woning aan de Rijdersstraat 134a in ‘t Veld” (projectnummer Z-025960) in ontwerp ter visie leggen het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden.
De ontwerp omgevingsvergunning biedt de mogelijkheid voor het oprichten van een woning aan de Rijdersstraat 134a in ‘t Veld .
Ontwerpbesluit Hogere grenswaarden
Tevens wordt gelijktijdig met de ontwerp-omgevingsvergunning het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden ter visie gelegd.
Dit ontwerpbesluit voorziet in het verlenen van een hogere waarde voor het oprichten van een woning aan de Rijdersstraat 134a in ‘t Veld. Op grond van de Wet Geluidhinder mag het wegverkeersgeluid bij de gevels van nieuw te bouwen woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Uit onderzoek blijkt dat als gevolg van het verkeer op de Rijdersstraat een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde optreedt. Het geluidsniveau op de gevel van de nieuw te bouwen woning bedraagt echter maximaal 53 decibel. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor de bedoelde woning een hogere geluidsbelasting toe te staan van maximaal 53 decibel. 
Ter inzage
De ontwerpbeschikking hogere grenswaarden en het (ontwerp)besluit en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van 23 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, De Verwachting 1 te Anna Paulowna. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere grenswaarde zijn te raadplegen via de website van de gemeente Hollands Kroon (www.hollandskroon.nl).
Zienswijzen
Ontwerpbesluit hogere grenswaarde
In genoemde ter inzage periode kunnen belanghebbenden zowel een mondelinge als (bij voorkeur)een schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij ons naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen aan burgemeester en wethouders, Postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimte onder 088 – 321 5000.
De stukken zijn ook in te zien op www.officiëlebekendmakingen.nl
Naar boven