Vaststelling bestemmingsplan ‘Leemkolkweg 3-3a Werkhoven’, gemeente Bunnik
Logo Bunnik
Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 9 juli 2015 het bestemmingsplan ‘Leemkolkweg 3-3a Werkhoven’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 23 juli 2015 (tot en met het 3 september 2015) gedurende zes weken voor iedereen ter inzage.
Wat houdt dit bestemmingsplan in ?
Dit bestemmingsplan herstelt een omissie in het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Bunnik 2011’. In deze laatste wordt slechts één woning toegestaan op het betreffende perceel, terwijl er zich twee bevinden en ook zijn vergund. Het nieuwe bestemmingsplan maakt ter plaatse juridisch twee woningen mogelijk, waarvan één bedrijfswoning en één plattelandswoning, zoals bedoeld in de Wet Plattelandswoningen.
Daarnaast beoogt het gemeentebestuur met dit bestemmingsplan een ruimtelijke kwaliteitsverbetering. Zo wordt het agrarisch bouwvlak verkleind, het perceel landschappelijk ingepast en neemt de agrarische bebouwing met circa 120 m² af. Ook verdwijnt de aanduiding ‘intensieve veehouderij’.
Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op één punt aangepast. Artikel 3.4.5. van de planregels is ambtshalve gewijzigd, in die zin dat de in het gewijzigde artikel gestelde eisen ten aanzien van gebruik van toepassing zijn op een bedrijfswoning in plaats van op een plattelandswoning.
Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien ?
Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:
Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpBNKleemkolkweg3-va01.
De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpBNKleemkolkweg3-va01.
U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.
Beroep instellen
Met ingang van 24 juli 2015 kan gedurende zes weken (tot en met 3 september 2015) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.
Beroep kan worden ingesteld door:
  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht;
  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijziging die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl
Naar boven