Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld
Logo Ede
Reparatieplan Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Otterloseweg 54-56 te Wekerom’
Op 9 juli 2015 heeft de gemeenteraad van Ede het Reparatieplan Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Otterloseweg 54-56 te Wekerom’ met nummer NL.IMRO.0228.BP2015AGBG0003-0301 gewijzigd vastgesteld.
Inzage
U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 23 juli 2015 tot en met woensdag 2 september 2015 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.
Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.
Gebied en gevolg
De percelen Otterloseweg 54 en 56 in Wekerom bevinden zich in het buitengebied van de gemeente Ede. De bebouwde kom van Wekerom ligt op ongeveer 500 meter van de percelen. Tevens ligt het plangebied in de nabijheid van het natuurgebied Veluwe.
Het bestemmingsplan voorziet in het mogelijk maken van een mestvergistingsinstallatie op de percelen Otterloseweg 54 en 56 in Wekerom. Het plan is een reparatie van de door de Raad van State geconstateerde gebreken.
Wijzigingen
Ten opzichte van het ontwerp zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd. Deze hebben voornamelijk betrekking op het aanscherpen van de juridische borging van de landschappelijke inpassing. Daarnaast zijn verschillende redactionele wijzigingen doorgevoerd. Voor een totaal overzicht verwijzen wij naar de nota van wijzigingen.
Beroep
Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, danwel dat u bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.
Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Crisis- en herstelwet
Gelet op artikel 1.4 van bijlage 1 van de Crisis- en herstel wet is op deze procedure de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift de beroepsgronden moeten aangegeven. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in een eventueel beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Naar boven