Ontwerpbestemmingsplan “Westakkers" te Zundert
Logo Zundert
Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Westakkers" te Zundert ter inzage wordt gelegd.
Inhoud in het kort
Het woningbouwplan 'Westakkers' aan Wildertsedijk 4 te Zundert is planologisch vastgelegd in het vigerende bestemmingsplan "Centrumgebied Zundert". Op dit moment wordt het bouwplan gerealiseerd. Ten aanzien van de laatste woningen wordt meer flexibiliteit gewenst in de woningtypologieën om zodoende te kunnen inspelen op de vraag vanuit de woningmarkt. In plaats van aaneengebouwde woningen wordt nu ook de mogelijkheid gecreëerd om tweekappers en eventueel vrijstaande woningen ter plaatse te kunnen bouwen. Daarnaast dient een strook 'Verkeer' te worden herzien naar 'Wonen'. De gronden met de bestemming 'Verkeer' worden niet meer als zodanig gebruikt, derhalve is besloten om deze gronden bij de naastgelegen woningen te betrekken. Ook worden er extra gronden toegevoegd waardoor het bouwvlak wordt verruimd. Deze verruiming betekent echter geen toename van het aantal woningen. Het maximaal aantal te bouwen woningen blijft namelijk gelijk.
De gewenste ruimtelijke ontwikkeling past niet in het vigerende bestemmingsplan "Centrumgebied Zundert". Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken dient een bestemmingsplanprocedure ex artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening te worden doorlopen. Hiertoe is het onderhavige ontwerpbestemmingsplan opgesteld.
Terinzagelegging
Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt met ingang van 23 juli 2015 tot en met 2 september 2015 tijdens openingstijden ter inzage bij de gemeente, afdeling Ruimte (Bredaseweg 2 te Zundert). Het plan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en/of via www.zundert.nl onder ‘Inwoner → Ruimtelijke procedures → Bestemmingsplannen’.
Zienswijze
Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak (076-5969844).
Vervolgprocedure
Als de ter inzage termijn voorbij is, wordt aan de raad een voorstel gedaan tot vaststelling van het bestemmingsplan. In dat voorstel worden de eventuele ingekomen zienswijzen meegenomen bij de besluitvorming. In het vervolg van de procedure komt het bestemmingsplan nogmaals ter inzage te liggen als (eventueel gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan. De mogelijkheid bestaat dan nog om beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Naar boven