Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld
Logo Ede
“Ederveen, Munnikebeek”
Op 2 juli 2015 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Ederveen, Munnikebeek, gewijzigdvastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummerNL.IMRO.0228.BP2014EDRV0002-0301
Inzage
U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 16 juli tot en met woensdag 26 augustus 2015 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.
Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.
Gebied en gevolg
Het plangebied van het bestemmingsplan Ederveen, Munnikebeek kan als volgt worden omschreven:
  • de noordzijde grenst aan de bestaande wijk Veldjesgraaf;
  • de zuidzijde grenst aan het agrarisch buitengebied;
  • aan de oostzijde grenst het plangebied aan de Julianaschool (Schoolstraat 1 – 3);
  • aan de westzijde grenst het plangebied aan het agrarisch buitengebied.
Het bestemmingsplan biedt ruimte aan circa 68 grondgebonden woningen. De woningbouw zal gefaseerd ontwikkeld worden. De huidige tennislocatie krijgt een gemengde bestemming waardoor op dat perceel – als alternatief voor 10 woningen - ook de eventuele uitbreiding van de school mogelijk kan worden gemaakt.
Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.
Wijzigingen op de verbeelding
•Ter plaatse van de meest noordelijke woningen in het plangebied (direct achter de woningen Veldjesgraaf 35 en 36) is het bouwvlak met circa 2 meter opgeschoven in zuidelijke richting.
Wijzigingen op de planregels
  • Artikel 4.3.2. onder c toegevoegd.
  • Artikel 9.2.1 onder f aangevuld.
  • Artikel 14.3 toegevoegd
Wijzigingen op de toelichting
  • Paragraaf 3.4. aangevuld.
  • Paragraaf 4.5.1., onderdeel ‘Allemanskampje’, zesde alinea aangevuld.
  • Paragraaf 4.5.2., vierde alinea gewijzigd.
  • Paragraaf 4.5.2., elfde alinea aangevuld.
  • Paragraaf 4.5.2, onderdeel ‘conclusie’ gewijzigd.
  • Paragraaf 4.9 toegevoegd.
  • Paragraaf 4.10, herschreven en aangevuld.
Voor de inhoud van de wijzigingen mag worden verwezen naar de door de raad vastgestelde “Nota van wijzigingen”, dat gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan ter visie ligt.
Beroep
Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, dan wel dat u bezwaar heeft tegen de wijziging(en) van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.
Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Crisis- en herstelwet
Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift de beroepsgronden moeten aangegeven. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in een eventueel beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Ede, 15 juli 2015
Naar boven