Vastgesteld bestemmingsplan'Saksen Weimar fase 5 t/m 7'
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 13 juli 2015 heeft vastgesteld
Het bestemmingsplan ' Saksen Weimar fase 5 t/m 7'
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.864-0301.
Inzien
Het bestemmingsplan 'Saksen Weimar fase 5 t/m 7' en het besluit tot gewijzigdevaststelling liggen met ingang van 17 juli 2015 (tot en met 27 augustus 2015) gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van 17 juli 2015 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).
De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:
 
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:
 
Het bestemmingsplan is tevens te downloaden in PDF-formaat:
Ligging plangebied
De nieuwe woonwijk Saksen Weimar ligt aan de noordrand van Arnhem en wordt begrensd door de Apeldoornseweg in het westen, een bestaande groenwal in het zuiden en de Monnikensteeg in het oosten. Aan de noordkant wordt Saksen Weimar ook begrensd door de Schelmseweg (N785). Voorliggend bestemmingsplan betreft het noordelijke deel van Saksen Weimar. Het plangebied van dit bestemmingsplan wordt aan de zuidzijde begrensd door fase 1 t/m 4 van deze woonwijk en betreft uitsluitend de laatste fases, fases 5 t/m 7, van Saksen Weimar.
Planbeschrijving
Na het vertrek van Defensie is het gebied Saksen Weimar vrijgekomen voor een nieuwe invulling. Er is gekozen voor woningbouw. Ten behoeve van de realisering van deze ontwikkeling is in 2009 het bestemmingsplan Saksen Weimar door de gemeenteraad vastgesteld. Door de gevolgen van de kredietcrisis was een herijking van uitgangspunten noodzakelijk. De aanpassingen hebben enerzijds betrekking op de gehanteerde woningtypologie, anderzijds op de stedenbouwkundige opzet.
Er is gekozen om het gebied fasegewijs te ontwikkelen en waar nodig fasegewijs een nieuw bestemmingsplan op te stellen. Het nieuwe bestemmingsplan is nodig omdat de te realiseren nieuwbouwwoningen zowel qua situering als regels niet in het geldende bestemmingsplan passen. De eerdere fases (2, 3 en 4) zijn in verschillende stadia van de ontwikkeling. Fase 2 is gereed en wordt bewoond, fase 3 is in aanbouw en fase 4 is voor 100% verkocht. De verkoop van fase 5 start 1 april 2015.
Na de herijking van het woningbouwprogramma voor fase 5 t/m 7 zijn de plannen inmiddels uitgewerkt en vertaald in het vastgestelde bestemmingsplan. Bij de invulling van deze fases wordt de stedenbouwkundige opzet uit de eerdere fases doorgezet. Het aantal te bouwen woningen bedraagt circa 90 woningen. Het gaat om een combinatie van vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen en rijwoningen.
Procedure
De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.
Op dit besluit is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in hun beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.
Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.
Naar boven