MER-besluit pluimveehouderij Asserstraat 119-121 te Zuidvelde
Logo Noordenveld
Burgemeester en wethouders van Noordenveld maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:
Op 21 april 2015 is voor de pluimveehouderij van de Maatschap H. Janssen, Asserstraat 119-121, 9335 TB, Zuidvelde, een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer is ingediend voor een pluimveehouderij.
Het voornemen is om de pluimveehouderij te wijzigen en uit te breiden met een dierenverblijf voor het houden van 261.500 stuks pluimvee, de m.e.r.-beoordeling betreft een uitbreiding van de pluimveehouderij van 72.500 stuks pluimvee.
Er geldt voor dit voornemen vanuit de Wet milieubeheer geen directe plicht om een milieueffectrapportage (MER) op te stellen. Wel moet het bevoegd gezag conform artikel 7.2 lid 4 Wet milieubeheer jo. Bijlage 1, D 14 Besluit milieueffectrapportage beoordelen of toch een MER moet worden opgesteld vanwege de gevolgen voor het milieu.
 
Inhoud besluit
De door de initiatiefnemer verstrekte m.e.r.-aanmeldingsnotitie geeft geen aanleiding tot de conclusie dat er voor de voorgenomen activiteiten een milieueffectrapport moet worden gemaakt. De activiteiten leiden niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Burgemeester en wethouders van Noordenveld hebben met betrekking tot bovenstaande activiteiten negatief besloten over het uitvoeren van een milieueffectrapportage.
 
Zienswijzen
Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Wel kan eenieder gebruik maken van het rechtsmiddel dat geboden wordt in het kader van de procedure voor het verlenen van een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de betreffende activiteiten, welke gelijktijdig met het onderhavige besluit ter inzage ligt waartoe een ieder zijn zienswijze kenbaar kan maken.
Inzage
Het besluit, een exemplaar van de aanmeldingsnotitie en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van 16 juli 2015 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in gemeentehuis te Roden.
Naar boven