Bekendmaking voorbereidingsbesluit suikerfabriekterrein in Puttershoek, Binnenmaas
Logo Binnenmaas
Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 9 juli 2015 heeft besloten:
  • 1.
    Te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het suikerfabriekterrein in Puttershoek, en daarom op grond van artikel 3.7 lid 1 Wet ruimtelijke ordening het voorbereidingsbesluit te nemen dat van toepassing is op het gebied, zoals aangegeven op de bij dit besluit horende kaart. Dit betreft het gebied rond de specialiteitenfabriek en het buitendijkse gebied van het suikerfabriekterrein;
  • 2.
    Te bepalen dat bij dit voorbereidingsbesluit de volgende voorschriften gelden:
Artikel I
Het is verboden in het gebied bedoeld onder 1. zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning het feitelijk gebruik van gronden en/of bouwwerken, zoals dat bestond op het moment van inwerkingtreding van dit besluit, te wijzigen, waaronder ook wordt verstaan wijziging in omvang of intensiteit.
Artikel II
  • a.
    Het is verboden in het gebied bedoeld onder 1. zonder of in afwijking van een omgevingsvergunning de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren:
    • het aanleggen, verharden of verwijderen van wegen, paden of parkeergelegenheden en het aanbrengen van andere oppervlakteverhardingen;
    • het graven, verbreden, uitdiepen, dempen en/of verleggen van watergangen;
    • het vellen, rooien of beschadigen van houtgewassen;
    • het ontginnen, verlagen, afgraven, ophogen en egaliseren van gronden en wateren (waterbodems);
    • het aanbrengen of aanleggen van oeverbeschoeiingen, kaden, aanleg- en ligplaatsen of vlonders.
  • a.
    De onder a genoemde verboden gelden niet voor het uitvoeren van werken – geen bouwwerken zijnde – of werkzaamheden die van geringe omvang zijn, dan wel het normale onderhoud en beheer betreffen.
Artikel III
Het bevoegd gezag kan bij omgevingsvergunning afwijken van het gestelde in artikelen I en II mits het voorgestane gebruik of de voorgestane werken – geen bouwwerken zijnde – of werkzaamheden niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan én hierover overleg heeft plaatsgevonden met het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas.
  • 1.
    dat het bevoegd gezag de aanhoudingsplicht van het voorbereidingsbesluit mag doorbreken indien een aanvraag om omgevingsvergunning niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingplan én hierover overleg heeft plaats gevonden met het college van burgemeester en wethouders van Binnenmaas;
  • 2.
    te bepalen dat dit voorbereidingsbesluit in werking treedt met ingang van de dag na publicatie;
  • 3.
    het voorbereidingsbesluit NL.IMRO.0585.VBPTHterrein-VG01 te laten vervallen op het moment dat het voorbereidingsbesluit NL.IMRO.0585.VBPHterrein2.VG01 in werking treedt.
Het voorbereidingsbesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 17 juli 2015 voor een ieder ter inzage bij de balie van het servicecentrum Ruimte en Groen in het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. Ook is het voorbereidingsbesluit te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’ en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0585.VBPHterrein2-VG01).
Tegen het voorbereidingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.
Maasdam, 17 juli 2015
Naar boven