KENNISGEVING Vaststellen bestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Postcodegebied 1012’ en besluit tot verlenen omgevingsvergunning Binnengasthuisstraat 19/Nieuwe Doelenstraat 15/Vendelstraat 2/8
Logo Amsterdam
Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het volgende bekend.
De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 1 juli 2015 het bestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Postcodegebied 1012’, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld.
Bij besluit van 16 juli 2015 heeft het Algemeen Bestuur van de bestuurscommissie Centrum besloten tot verlening van de omgevingsvergunning voor het veranderen en vergroten van het gebouw Binnengasthuisstraat19/Nieuwe Doelenstraat 15/Vendelstraat 2/8 met bestemming daarvan tot bibliotheek en studiecentrum en het realiseren van een fietsenkelder onder dit gebouw.
Terinzageligging
Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen op papier liggen met ingang van 17 juli 2015 tot en met 27 augustus 2015 ter inzage bij de receptie van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl.
Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1403BPSTD-VG01.
Plangebied bestemmingsplan
Het plangebied van de eerste herziening wordt globaal begrensd door de Vendelstraat, de Kloveniersburgwal, de Nieuwe Doelenstraat en de Binnengasthuisstraat.  
Coördinatiebesluit
Op 28 januari 2014 heeft de deelraad van stadsdeel Centrum ingestemd met een coördinatiebesluit om de procedure voor de herziening van het bestemmingsplan Postcodegebied 1012 en de omgevingsvergunning te coördineren, als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. Dit betekent dat de publicatie over en de terinzagelegging van het (ontwerp)bestemmingsplan en de (ontwerp)omgevingsvergunning in één proces worden gecoördineerd, met één beroepsgang. De terinzagelegging van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning vindt daarom gelijktijdig plaats.  
Beroep Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit kan met ingang van 17 juli 2015 tot en met 27 augustus 2015 beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.
Verder kan iedere belanghebbende wiens beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gedurende de vermelde termijn beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.
 
Voorlopige voorziening
Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.
Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
 
Amsterdam, 16 juli 2015
Burgemeester en wethouders van Amsterdam
 
Naar boven