Vaststelling bestemmingsplan ‘Waterfront De Veene’ te Veen, gemeente Aalburg
Logo Aalburg
De gemeenteraad van Aalburg heeft op 23 juni 2015 besloten het volgende bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen:
-Bestemmingsplan ‘Waterfront De Veene’ te Veen, plannummer NL.IMRO.0738.BP6011-GV01
Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter visie heeft gelegen, is het bestemmingsplan door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Dit naar aanleiding van de ingediende zienswijzen en de ambtshalve wijzigingen. In de ‘Nota van Zienswijzen bestemmingsplan ‘Waterfront De Veene’’ (tevens een bijlage van het vastgestelde bestemmingsplan) staan de wijzigingen beschreven.
Plangebied
Het bestemmingsplan betreft enerzijds de ontwikkeling van het project Waterfront De Veene en anderzijds een gedeelte actualisatie langs de Maasdijk. Het project Waterfront De Veene betreft een ontwikkeling gelegen op en rondom het voormalige sportpark De Heuye (voormalig adres Maasdijk 128 te Veen) en het rondom liggend uiterwaardgebied. Het gedeelte ten behoeve van actualisatie ligt ten oosten van het ontwikkelgebied tot aan de fysieke grens water en betreft de adressen Maasdijk 106 tot en met 126 (enkel de even nummers) te Veen.
De ontwikkeling behelst woningbouw in de uiterwaard, de toevoeging van water en natuurontwikkeling. Op de overige gronden langs de Maasdijk worden bestaande regelingen geactualiseerd van wonen en een bestaande horecamogelijkheid met bijbehorende gronden. De ter plaatse vigerende bestemmingsplannen zijn “Plassengebied Veen 1e herziening”, bestemmingsplan “Veen” en “Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen”. Om de beoogde ontwikkeling mogelijk te maken is een (gedeeltelijke) herziening van voorgenoemde bestemmingsplannen noodzakelijk.
Bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’ Voorliggend bestemmingsplan regelt alle enkel- en een aantal dubbelbestemmingen voor het betreffende plangebied. De overige dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het gemeentebrede bestemmingsplan “Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen”.
Crisis- en herstelwet Op dit bestemmingsplan is de Crisis en Herstelwet van toepassing.
Ter inzage
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Waterfront De Veene’ te Veen ligt vanaf donderdag 16 juli 2015, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.
Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (via de volgende link: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0738.BP6011-GV01), het plan kan tevens geraadpleegd worden via de gemeentelijke website www.aalburg.nl.
Binnen de genoemde termijn kan tijdens de openingstijden van het Aalburgloket kennis worden genomen van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan bij de balie “Bouwen en Milieu”. U vindt het Aalburgloket aan de Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Het Aalburgloket is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.
Beroep
Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 16 juli 2015, gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:
  • -
    iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;
  • -
    iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;
  • -
    iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Aalburg bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.
Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden.
Om de werking van het besluit op te schorten kunt u als belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.
Wijk en Aalburg, 15 juli 2015
Naar boven