Gemeente Twenterand gaat over tot verwijdering van bebording aan de Iepenweg Noord
Logo Twenterand
 
Burgemeester en wethouders van gemeente Twenterand gaan over tot verwijdering van de bebording RVV C12 (geslotenverklaring voor gemotoriseerd verkeer) aan de Iepenweg Noord.
De Iepenweg Noord is een weg in het buitengebied. Via deze weg is het mogelijk om, vanaf het zuidwestelijke deel van Vriezenveen, het ‘bedrijvenpark Twente’ in Almelo te bereiken en te verlaten. Om het (gevoel van) onveiligheid van de fietser te verkleinen werd destijds (mogelijk snel rijdend) gemotoriseerd verkeer van de Iepenweg Noord geweerd. Het ingestelde verbod op motorvoertuigen blijkt echter niet te werken. Nadelig effect is nu ook dat verkeer via Aadorpweg en de parallelweg aan de N 36 gaat rijden om zo het bedrijvenpark te bereiken. Zeker in omgekeerde richting is deze kruising erg onoverzichtelijk. Mogelijk is dit ook de reden waarom het huidige verbod wordt genegeerd. Besloten is nu om de bebording voor het weren van motorvoertuigen te verwijderen en als alternatief een snelheidsremmend plateau aan te brengen. Hierdoor worden motorvoertuigen niet meer geleid  naar een minder veilige kruising terwijl toch ook het belang van de fietser onder de aandacht blijft.
Uitvoering en evaluatie
Uitvoering: verwijdering van de borden en aanleg van een snelheidsremmend plateau wordt opgenomen in de planning van 2015. Evaluatie: Na ongeveer een jaar zullen opnieuw verkeerstellingen, gecombineerd met snelheidsmetingen gehouden worden om na te gaan of de getroffen maatregelen voldoende effect gesorteerd hebben en mogelijk bijgesteld moeten worden.
Besluit
1. De borden RVV C 12 (geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen) van het RVV (Reglement Verkeerstekens en Verkeersregels) aan de Iepenweg Noord te verwijderen.
2. Het onderbord met de tekst: ‘uitgezonderd t.b.v. aanwonenden en exploitatie aanliggende percelen’ eveneens te verwijderen.
3.  Het besluit op de gebruikelijke wijze bekend te maken en voor een periode van 6 weken ter inzage te leggen ten behoeve van het indienen van eventuele bezwaren.
Bezwaar
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, postbus 67, 7670 AB VriezenveenHet bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een aanduiding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden (motivering) van het bezwaar.
 
Naar boven