Gemeente Dinkelland - Vastgesteld bestemmingsplan “Weerselo, nabij Bisschopstraat 3” en Definitief besluit vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder
Logo Dinkelland
Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat de gemeenteraad op 29 juni 2015 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:
- het bestemmingsplan “Weerselo, nabij Bisschopstraat 3”.
Het bestemmingsplan heeft tot doel de agrarische bestemming om te zetten naar een woonbestemming ten behoeve van de bouw van een vrijstaande woning met bijbehorende bouwwerken.
Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn:
regels
  • -
    een nieuw artikel 3 (Tuin) is aan de bestemmingsregels toegevoegd en hiermee zijn de overige artikelen vernummerd;
  • -
    in artikel 4.4.2 (strijdig gebruik) is lid f toegevoegd waarmee het strijdig gebruik van gronden ten behoeve van de ontsluiting anders dan ter plaatse van de functieaanduiding ‘ontsluiting’ is geregeld;
  • -
    artikel 4.4.3 (voorwaardelijke verplichting) is tekstueel aangepast nu deze ook voor de bestemming ‘Tuin’ moet gelden.
t oelichting
  • -
    paragraaf 6.3: een verantwoording van de bestemming ‘tuin’ is toegevoegd;
  • -
    paragraaf 7.2.1.: het resultaat van de ter inzagelegging is toegevoegd.
verbeelding
  • -
    de aanduiding ‘ontsluiting’ binnen de bestemming ‘Wonen’ is opgenomen;
  • -
    een deel van de bestemming ‘Wonen’ is gewijzigd in de bestemming ‘Tuin’;
  • -
    de maatvoeringsaanduiding ‘maximum goothoogte’ is gewijzigd van 6 naar 3,5 meter;
  • -
    de maatvoeringsaanduiding ‘maximum bouwhoogte’ is gewijzigd van 10 naar 9 meter.
bijlage 2 bij regels, beplantingsplan
-de opmerking ‘maximale hoogte beukenhaag 1.00 meter’ is toegevoegd.
Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken tevens bekend dat zij op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde voor geluidsbelasting op de voorgevel van Bisschopstraat nabij 3 te Weerselo heeft vastgesteld.
Ter inzage
Het papieren exemplaar van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststellen hogere grenswaarde liggen met ingang van 17 juli 2015 ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken. U kunt het bestemmingsplan en het besluit vaststellen hogere grenswaarde inzien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.dinkelland.nl/actueel/bekendmakingen/. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1774.WEEBPBISSCHONABIJ3-0401
Beroep
Van 18 juli 2015 tot en met 28 augustus 2015 kan tegen het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde beroep worden ingediend door:
  • -
    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeente naar voren hebben gebracht;
  • -
    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;
  • -
    belanghebbenden die het niet eens zijn met de door de raad aangebrachte wijzigingen.
Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voor burgers is het mogelijk digitaal beroep in te stellen. De voorwaarden voor het indienen van een digitaal beroepschrift staan op www.raadvanstate.nl. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Vragen?
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met R. Rietveld van de afdeling Maatschappelijke Effecten via het telefoonnummer 0541-854100.
Naar boven