Ontwerpbestemmingsplan 1e herziening Het Plaatje
Logo Sliedrecht
Ter inzage
Vanaf donderdag 16 juli 2015 ligt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage. Gedurende zes weken, dus tot donderdag 26 augustus 2015, kan een ieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11. U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Een plan bekijken’‘Bestemmingsplannen’ (identificatienummer NL.IMRO.0610.bp13hetplaatjeh1‐2001). Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten Ruimtelijke Plannen.
 
Plangebied
Het plangebied bestaat uit het buitendijks gelegen industrieterrein Het Plaatje inclusief de haven en een deel van de rivier en beslaat ongeveer 15 ha. Het terrein ligt op de noordelijke oever van de Beneden Merwede in het zuiden van Sliedrecht. In het oosten is het plangebied begrensd door het
bedrijventerrein Kerkerak. De noordelijke grens wordt gevormd door de waterkering en de daaraan
liggende bebouwing. De Beneden Merwede vormt de zuidelijke grens van het plangebied, tevens
gemeentegrens. De westelijke zijde volgt de grens van de geluidzone.
 
Inhoud bestemmingsplan
Het bestemmingsplan Het Plaatje is op 28 juni 2012 vastgesteld. In het bestemmingsplan is een regeling opgenomen ten behoeve van het geluidsgezoneerd industrieterrein en de geluidruimte-verdeling. Na de vaststelling van het bestemmingsplan Het Plaatje is het bestemmingsplan Molendijk‐Industrieweg vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het terrein dat ten noorden en ten oosten van het terrein van Het Plaatje is gelegen. In dat bestemmingsplan is een zelfde soort regeling opgenomen ten aanzien van het gebruik van de aanwezige geluidsruimte als in het bestemmingsplan Het Plaatje. In de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Molendijk‐ Industrieweg is geconcludeerd dat de wijze waarop de verdeling van de geluidruimte in het bestemmingsplan is geregeld, onvoldoende rechtszeker is. De gemeente zal voor dat bestemmingsplan middels een bestuurlijke lus het bestemmingsplan Molendijk‐Industrieweg opnieuw vaststellen met een andere, beter controleerbare regeling ten aanzien van de geluidsruimte.
De gemeente vindt het noodzakelijk dat de verdeling van de geluidsruimte in beide plannen op
eenzelfde wijze wordt geregeld, immers het betreft één gezoneerd industrieterrein. Met deze herziening van bestemmingsplan Het Plaatje wordt de geluidruimteverdeling in beide
bestemmingsplannen op dezelfde wijze geregeld.
 
Mogelijkheid zienswijzen 
Tijdens de periode waarin het plan ter inzage ligt kunt u op de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze kunt u ook schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.
 
Nadere informatie
Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met team VROM telefoon 0184 – 495956.
 

]

Naar boven