Toepassing Coördinatieregeling Bestemmingsplan Burg. Langmanstraat en omgeving & vooraankondiging bestemmingsplan, gemeente Ermelo
Logo Ermelo
Nr. 15023607
Casenr. 2015-02625
 
Toepassing Coördinatieregeling Bestemmingsplan Burg. Langmanstraat en omgeving & vooraankondiging bestemmingsplan
 
Toepassing Coördinatieregeling
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 2 juli 2015 heeft besloten toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling) om de herontwikkeling van het gebied rondom de Burgemeester Langmanstraat en Markt mogelijk te maken. Het gehele project voorziet in de aanpassing van het openbaar gebied, de realisatie van een paviljoen en de herontwikkeling van twee detailhandelsclusters. De verwezenlijking van het gemeentelijk ruimtelijk beleid maakt het wenselijk dat de voorbereiding en de bekendmaking van de voor dit project benodigde (omgevings)vergunning(en) en het bestemmingsplan op grond van artikel 3.30 Wro worden gecoördineerd.
 
De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de (omgevings)vergunning(en) voor de realisatie van het gehele project. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.
 
Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.
 
Vooraankondiging bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij het voornemen heeft om het Bestemmingsplan Burgemeester Langmanstraat en omgeving (NL.IMRO.0233.BPburglangmanstreo-0101) voor te bereiden. Op dit bestemmingsplan is de coördinatieregeling van toepassing (zie hiervoor).
 
Er liggen nu nog geen stukken over dit bestemmingsplan ter inzage. Wij vragen op dit moment geen advies aan onafhankelijke instanties. U kunt nu nog geen zienswijzen indienen.
 
Na de zomer zullen wij, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, het concept-raadsbesluit met het ontwerpbestemmingsplan, en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage leggen. Wij zullen dit van tevoren op de voorgeschreven wijze bekend maken.
 
 
Ermelo, 8 juli 2015.
Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.
 
 
 
publicatie in:
  • Ermelo’s Weekblad 15 juli 2015
  • Staatscourant 15 juli 2015
 
Naar boven