Vaststelling uitwerkingsplan ‘Zevenhuizen-Zuid – fase 2a’ te Zevenhuizen
Logo Zuidplas
Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij het uitwerkingsplan ‘Zevenhuizen-Zuid – fase 2a’ op 8 juli 2015 ongewijzigd hebben vastgesteld. Het betreft een uitwerking van bestemmingsplan ‘Zuidplas-West, gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle’.
Inhoud
Met het uitwerkingsplan wordt de start van het tweede deelgebied binnen Zevenhuizen-Zuid gefaciliteerd. Op de planlocatie is de bestemming ‘Wonen – Uit te werken 1’ van toepassing. Deze bestemming is uitgewerkt in een uitwerkingsplan, waarmee medewerking kan worden verleend aan de realisatie van fase 2a van Zevenhuizen-Zuid, met een plancapaciteit van maximaal 80 woningen. Het uitwerkingsplan is flexibel opgezet, zodat er enige ruimte is bij de verdere stedenbouwkundige en programmatische uitwerking van het plan. Bij de vaststelling van het uitwerkingsplan zijn tevens beeldkwaliteitsregels opgenomen.
Ligging
Het plangebied is gelegen ten zuidoosten van de kern Zevenhuizen, ten zuiden van het bedrijventerrein ‘Nijverheidscentrum’. Het gebied wordt begrensd door de Bierhoogtweg aan de noordoost- en noordwestzijde, door de Zuidplasweg aan de zuidwestzijde en door de toekomstige hoofdroute door Zevenhuizen-Zuid aan de zuidoostzijde.
Terinzagelegging
Het vaststellingsbesluit en het uitwerkingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 juli 2015 gedurende 6 weken tijdens openingsuren, voor belanghebbenden ter inzage in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de bovengenoemde stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1892.UpZevenhZuidfase2a-Va01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand.
Beroep
Er zijn geen zienswijzen tegen het ontwerp-uitwerkingsplan ingediend. Tijdens de inzagetermijn kunnen daarom alleen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid waren om een zienswijze in te dienen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.
Voorlopige voorziening
Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.
Naar boven