Bestemmingsplan Herontwikkelingslocatie hoek Lobbendijk/Koningin Wilhelminaweg (oude locatie Bogermanschool) en bijbehorende omgevingsvergunning, gemeente Houten
Logo Houten
Burgemeester en wethouders van Houten maken in overeenstemming met artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat met toepassing van de coördinatie-regeling (paragraaf 3.6.1) uit de Wro, de volgende besluiten zijn genomen:
  • 1.
    Vaststelling van het bestemmingsplan “Herontwikkelingslocatie hoek Lobbendijk/Koningin Wilhelminaweg (oude locatie Bogermanschool)” d.d. 2 juli 2015;
  • 2.
    Het verlenen van de omgevingsvergunning voor het oprichten van 44 levensloopbestendige appartementen, een ontmoetingsruimte, een kerkzaal en een domineeswoning op het adres Koningin Wilhelminaweg 1, 5, 9 t/m 95 oneven en Lobbendijk 16 en 16a te Houten.
Het plan
Er is een plan ontwikkeld voor de herontwikkeling van de locatie Joh. Bogermanschool op de hoek Lobbendijk – Koningin Wilhelminaweg. Het plan betreft een (appartementen)gebouw en bestaat uit drie woonlagen op een half verdiepte parkeergarage omgeven door een zeer ruime tuin welke openbaar toegankelijk is. In het gebouw zal, naast 44 woonappartementen voor ouderen, ook ruimte zijn voor een gezamenlijke ontmoetingsruimte. De Hersteld Hervormde gemeente krijgt een vergaderruimte in het gebouw, alsmede een woning voor haar predikant. Het ontwerp van het gebouw biedt de mogelijkheid om de zaalruimtes om te bouwen tot 3 woonappartementen. Het bestemmingsplan biedt daarom de ruimte voor maximaal 48 woningen (=44+1+3).
Het ontwerpbestemmingsplan is op 2 juli door de gemeenteraad ongewijzigd vastgesteld.
Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning inzien?
Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 16 juli 2015 gedurende
zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten aan het Onderdoor 25 te Houten. Om de documenten in te zien kunt u telefonisch of via www.houten.nl/afspraak een afspraak maken. Kies bij product voor ‘Inzien/informatie document’.
Het vastgestelde bestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website:
www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0390BOGERMAN-VSBP.
De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0390BOGERMAN-VSBP.
Het bestemmingsplan en de vergunning worden tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.
Het bestemmingsplan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/. Een handleiding voor deze viewer vind u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.
Indiening beroepsschrift
Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.
Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning kan met ingang van vrijdag 17 juli 2015 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op de ontwerpbesluiten.
Belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest kunnen tevens beroep instellen. Een beroepschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepschrift Herontwikkelingslocatie hoek Lobbendijk/Koningin Wilhelminaweg (oude locatie Bogermanschool)’’ aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.
Inwerkingtreding besluit
Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking op vrijdag 28 augustus 2015, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Vragen?
Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. P. de Moed of mevr. Y. Monincx van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.
Naar boven