Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 9 juli 2015, nr. WJZ/15049304, tot aanwijzing toezichthouders Wet op de dierproeven (Besluit aanwijzing toezichthouders Wet op de dierproeven)

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

Gelet op artikel 20 van de Wet op de dierproeven;

Besluit:

Artikel 1

Met het toezicht op de naleving van het bij of krachtens de Wet op de dierproeven bepaalde zijn belast de ambtenaren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit van het Ministerie van Economische Zaken.

Artikel 2

Het besluit Aanwijzing personen belast met het toezicht op de naleving van de Wet op de dierproeven wordt ingetrokken.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing toezichthouders Wet op de dierproeven.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 9 juli 2015

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

TOELICHTING

Op grond van het Besluit departementale herindeling met betrekking tot dierproeven, is de Minister van Economische Zaken met ingang van 1 januari 2013 belast met de behartiging van de aangelegenheden op het terrein van dierproeven. Voordien was de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport daarmee belast.

In artikel 20 van de Wet op de dierproeven is het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de wet geregeld. Krachtens dat artikel wijst de Minister bij besluit de ambtenaren aan die met het toezicht zijn belast.

Volgens het besluit waarbij de toezichthouders destijds zijn aangewezen is met het toezicht belast de Hoofdinspecteur van de divisie Veterinair en import van de NVWA en de door hem aangewezen ambtenaren.

Om de aanwijzing van de toezichthouders niet afhankelijk te maken van eventuele wijzigingen in functiebenamingen of wijzigingen in de structuur van de organisatie waartoe de toezichthouders behoren, in casu de NVWA, wordt het geldende aanwijzingsbesluit ingetrokken en vervangen door dit besluit. In dit besluit worden de ambtenaren van de NVWA belast met het toezicht zonder daarbij functie of organisatieonderdeel te benoemen.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma

Naar boven