Logo Utrecht (Utr)
Bestemmingsplan Bedrijventerrein Oudenrijn, De Meern, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 29 januari 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het op 18 december 2014 door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Oudenrijn, De Meern’ dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BPBEDOUDDEMEERN-VA01.gml en het daarbij behorende vaststellingsbesluit. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt aan de westkant van Utrecht in De Meern. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Rijksstraatweg, Strijkviertel de A12 en de Meentweg.

Het bestemmingsplan heeft als doel de totstandkoming van een actuele regeling voor het plangebied. Het bestemmingsplan richt zich voornamelijk op beheer van de bestaande situatie en het vastleggen van de functionele en ruimtelijke structuur. In het plan zijn de wijzigingen in de wet- en regelgeving en het beleid van de verschillende overheden op het gebied van de ruimtelijke ordening, die zich in de loop van de tijd hebben voorgedaan, verwerkt.

Met dit bestemmingsplan is aansluiting gezocht bij recent tot stand gekomen bestemmingsplannen binnen de gemeente, om de uniformiteit van bestemmingen en regelgeving te bevorderen.

Wijzigingen

Ten opzicht van het ontwerpbestemmingsplan heeft de raad bij de vaststelling wijzigingen aangebracht op de verbeelding, in de regels en in de toelichting van het bestemmingsplan. De wijzigingen zijn doorgevoerd om tegemoet te komen aan de ingediende zienswijzen en als gevolg van ambtshalve aanpassingen. De hieronder vermelde wijzigingen zijn niet volledig. De volledige lijst van wijzigingen is te vinden in onderdeel II van de zienswijzerapportage van het vaststellingsrapport.

De wijzigingen betreffen onder andere:

  • 1. Ten noorden van de snelweg is de dubbelbestemming Leiding-Water toegevoegd. In de regels is een regeling opgenomen voor deze leiding.

  • 2. Ter plaatse van Boteyken 353 wordt de aanduiding specifieke vorm van bedrijventerrein – detailhandel vuurwerk (sbt-dv) opgenomen. In de regels is voor dit perceel geregeld dat detailhandel in vuurwerk als hoofdactiviteit is toegelaten.

  • 3. Achter Rijksstraatweg 69 wordt het bouwvlak van de bestemming ‘Bedrijf’ uitgebreid in zuidelijke en westelijke richting. Tevens is een aanduiding twee-aaneen toegevoegd ter plaatse van de woning. In de regels is opgenomen dat ter plaatse van deze woning eventueel een twee-onder-eenkapwoning is toegelaten.

  • 4. Ten noorden van de HOV-baan is de bestemming “Bedrijf (uit te werken) opgenomen. In de regels is voor deze bestemming een uit te werken bestemming opgenomen.

  • 5. Op de hoek Rijnzathe – Strijkviertel was in het voorheen geldende plan een zone geluid opgenomen. De geluidzone in het ontwerpbestemmingsplan ontbrak op dit gedeelte van de verbeelding. Dit is hersteld.

  • 6. Binnen de bestemming ‘Bedrijf’ zijn bedrijven de in de categorie 1 en 2 uit de Lijst van Bedrijfsactiviteiten (in plaats van categorie B2. van de lijst van functiemenging)

  • 7. Binnen de bestemming ‘Bedrijventerrein’ (artikel 4) wordt een afwijkingsbevoegdheid toegevoegd om af te wijken van de afstand van de achterste perceelsgrens.

  • 8. In artikel 4 is toegevoegd een artikellid zodat bestaande bouwwerken die in strijd zijn met de regels gehandhaafd mogen blijven.

  • 9. Aan artikel 4.5 is een afwijkingsmogelijkheid toegevoegd voor de opslag van vuurwerk meer dan 10.000 kilo.

  • 10. Aan artikel 4 is toegevoegd een wijzigingsbevoegdheid om de aanduiding ‘detailhandel volumineus’ te verplaatsen.

  • 11. In artikel 4.1onder c. is onder voorwaarden samenhangende kantoorruimte toegelaten.

  • 12. Binnen de bestemming Tuin wordt duidelijker geregeld dat geen gebouwen zijn toegelaten. Uitsluitend bouwwerken, geen gebouwen zijnde zijn binnen deze bestemming toegelaten.

De toelichting is naar aanleiding van verschillende zienswijzen, maar ook ambtshalve, op verschillende plekken aangepast of verduidelijkt.

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Oudenrijn, De Meern’ het vaststellingsbesluit en het vaststellingsrapport liggen met ingang van donderdag 29 januari 2015 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 11 maart 2015, ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. Op de gemeentelijke website zijn de onderzoeksrapporten wel beschikbaar.

Een papieren versie van het bestemmingsplan en aanverwante stukken ligt ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

Stadskantoor (5e etage), Stadsplateau 1

Open van maandag tot en met vrijdag (zonder afspraak) van 9.00 tot 17.00 uur.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad heeft gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven