Logo Alphen aan den Rijn
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘herziening Parklaan Oost 2013’, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in haar vergadering van 18 december 2014 voor het gebied Parklaan Oost een gewijzigd bestemmingsplan heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied is gelegen aan de Parklaan ten westen van het floragebouw en op het terrein waar de schuur staat van Loefkwekerij. In het besluit tot vaststelling is aangegeven op welke onderdelen het plan is gewijzigd.

Wat zijn de wijzigingen

De wijzigingen zijn doorgevoerd naar aanleiding van de zienswijze van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Bijlage 4, de waterbalans is gewijzigd en de toelichting is aangepast met betrekking tot de waterparagraaf.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het gewijzigde vastgestelde plan met bijbehorende stukken, ligt van 22 januari 2015 tot en met 4 maart 2015 ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Na deze periode liggen de stukken bij de vergunningenbalie in het gemeentehuis.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien onderaan de pagina onder Relevante stukken en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl, code: NL.IMRO.0484.BPL13054HBD-VA01.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende bovengenoemde periode bestaat de mogelijkheid om beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan bij:

Raad van State

T.a.v. de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De volgende personen kunnen beroep indienen:

  • belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Schorsende werking

Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Een verzoek om voorlopige voorziening tot schorsing van het plan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis – en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Relevante stukken

  • vaststellingsbesluit(.pdf)

  • Verbeelding(.pdf)

  • Regels(.pdf)

  • Toelichting(.pdf)

  • Overige bijlagen(.pdf)

  • Nota van zienswijzen

Naar boven