Vastgesteld bestemmingsplan Van Catsstraat 4a te Heiloo
Logo Heiloo
Kennisgeving ex artikel 3.8 W et ruimtelijke ordening
Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 bekend dat met ingang van donderdag 16 juli 2015 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ligt:
•Het op 22 juni 2015 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Van Catsstraat 4a te Heiloo.
 
Doel van het bestemmingsplan
Het planologisch – juridisch mogelijk maken van de bouw van een woning op het perceel van Catsstraat 4a te Heiloo.
In houd van het bestemmingsplan
De beoogde nieuwe woning wordt gesitueerd aan de van Catsstraat 4A. Het is de bedoeling de bestaande tandartspraktijk te slopen en daarvoor in de plaats een nieuwe woning met garage / berging te bouwen. Met de nieuwe bebouwing wordt aangesloten op het bebouwingsritme in de van Catsstraat, de bouwstijl uit de jaren ’30. Het is mogelijk naast de woning twee auto’s te parkeren op eigen terrein.
Wijziging
In afwijking van het collegevoorstel heeft de raad besloten de goothoogte in het bestemmingsplan vast te stellen op maximaal 5,5 meter in plaats van 6 meter.
Ter inzage
Het bestemmingsplan kan met ingang van donderdag 16 juli 2015 tot en met woensdag 26 augustus 2015 op de volgende wijze worden ingezien:
  • tijdens openingstijden bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Heiloo;
  • tijdens openingstijden in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.
Inzien via internet
  • digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/
    NL.IMRO.0399.bpvanCatsstraat4A-0401;
  • digitaal als pdf-bestand via de gemeentelijke website www.heiloo.nl bij buurt, ruimtelijke ordening en dan onder bestemmingsplannen.
Beroep
Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:
  • -
    belanghebbenden die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen
    het ontwerpbestemmingsplan;
  • -
    belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een
    zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;
  • -
    belanghebbenden, die niet kunnen instemmen met de door de gemeenteraad bij de vaststelling
    aangebrachte wijziging.
Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Als binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Meer informatie
Wilt u meer informatie over de inhoud van het bestemmingsplan of de procedure? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Heiloo via afdeling VROM, telefoonnummer 072 – 535 67 99.
Heiloo, 15 juli 2015
Naar boven