Bekendmaking woensdag 15 juli 2015
Logo Capelle aan den IJssel
Gewijzigde vaststelling b estemmingsplan Schenkel-Zuid .
Planidentificatiecode NL.IMRO.0502.BP15SchenkelZuid-4001.
Het college van burgemeester en wethouders maakt volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in zijn openbare vergadering van 6 juli 2015 het bestemmingsplan “Schenkel-Zuid” met planidentificatiecode NL.IMRO.0502.BP15SchenkelZuid-4001, gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de raad besloten om voor het bestemmingsplan “Schenkel-Zuid” geen exploitatieplan vast te stellen.
Bestemmingsplangebied Schenkel-Zuid .
De begrenzing van het bestemmingsplangebied “Schenkel-Zuid” is als volgt:
  • aan de noordzijde Schenkel-Noord (de Molenbuurt en het sportpark Schenkel);
  • aan de westzijde de Middeltocht (grens met de gemeente Rotterdam);
  • aan de zuidzijde de Ringvaart;
  • aan de oostzijde de Capelseweg.
Aanleiding en z akelijke inhoud .
De Wet ruimtelijke ordening verplicht gemeenten bestemmingsplannen iedere tien jaar te vernieuwen en aan te passen. De geldende plannen (het bestemmingsplan “Schenkel-Zuid” uit 2005 en het Wijzigingsplan “Narcisstraat” uit 2010) worden daarom geactualiseerd.
Het bestemmingsplan “Schenkel-Zuid” legt voornamelijk de bestaande situatie vast. Er zijn geen grootschalige ontwikkelingen in het plangebied. Aan de Bermweg 216 wordt ter vervanging van de bestaande woning de bouw van een nieuwe woning mogelijk gemaakt.
Per 1 november 2014 gelden er nieuwe regels voor vergunningvrij bouwen. De mogelijkheden om vergunningvrij bijbehorende bouwwerken (aan- of uitbouwen, bijgebouwen) te plaatsen zijn hiermee aanzienlijk verruimd. In het bestemmingsplan zijn geen specifieke bouwregels voor bijbehorende bouwwerken meer opgenomen. De regeling vergunningvrij bouwen (opgenomen in het Besluit omgevingsrecht) bepaalt wat u aan bijbehorende bouwwerken mag realiseren.
Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Voor informatie over de bij de vaststelling door de raad aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit van 6 juli 2015.
Inzien van het vastgestelde bestemmingsplan.
Vanaf donderdag 16 juli 2015 tot en met woensdag 26 augustus 2015 zijn het bestemmingsplan “Schenkel-Zuid”, de daarbij behorende stukken en het raadsbesluit beschikbaar en raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook liggen deze stukken gedurende genoemde termijn ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis, Rivierweg 111, alhier. Het informatiecentrum is van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.
Beroep en voorlopige voorziening.
Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan “Schenkel-Zuid” bij de raad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging van het bestemmingsplan vanaf donderdag 16 juli 2015 tot en met woensdag 26 augustus 2015 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook tegen het besluit van de raad om geen exploitatieplan vast te stellen beroep bij de Afdeling instellen.
Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder binnen genoemde termijn beroep bij de Afdeling instellen.
Ook kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen: Adressering: Raad van State, t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Om dit verzoek in te kunnen dienen moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend.
Het beroepschrift moet naast uw handtekening de volgende gegevens bevatten:
  • -
    uw naam en adres;
  • -
    een dagtekening;
  • -
    een omschrijving van het bestreden besluit;
  • -
    de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).
Voor het indienen van een beroepschrift/een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.
Inwerkingtreding.
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Schenkel-Zuid” treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Meer informatie
Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw M.E. Smits, afdeling Stadsontwikkeling telefoonnummer (010) 2848 792 of via e-mail: m.e.smits@capelleaandenijssel.nl
Naar boven