Hernieuwde ter inzagelegging bestemmingsplan ‘Plasweg 6’ Waddinxveen
Logo Waddinxveen
(Door een technisch manco opnieuw gepubliceerd, met nieuwe inzagetermijn)
 
Op 17 juni en 24 juni 2015 hebben burgemeester en wethouders het bestemmingsplan Plasweg 6 gepubliceerd. Abusievelijk is dit bestemmingsplan niet in overeenstemming met de nota van beantwoording zienswijzen en de hierin voorgestelde wijzigingen. Twee wijzigingen zijn niet verwerkt in het bestemmingsplan. Hierdoor wordt het plan opnieuw ter inzage gelegd.
Correcties
In de regels zijn ten opzichte van de eerder gepubliceerde versie de twee volgende wijzigingen verwerkt:
  • In artikel 5.2.2 sub e is abusievelijk opgenomen dat de bouwhoogte van bijgebouwen en overkappingen ten hoogste 6 m bedraagt. Dit moet zijn ten hoogste 5 m.
  • In artikel 5.3.1 sub c onder 1 is abusievelijk opgenomen dathet gezamenlijk oppervlak van bijgebouwen en overkappingen mag niet meer dan 125 m² mag bedragen, met dien verstande dat het totale bouwperceel bebouwd wordt tot ten hoogste 35%. Dit moet zijn het totale ‘bouwvlak’ in plaats van het totale bouwperceel.
In het kader van de zorgvuldigheid en de rechtszekerheid is besloten om het gecorrigeerde bestemmingsplan met de daarbij bijbehorende stukken opnieuw ter inzage te leggen. Voor de volledigheid wordt erop gewezen dat er voor het overige geen wijzigingen zijn aangebracht.
Wijzigingen bestemmingsplan
Het bestemmingsplan ‘Plasweg 6’ is gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat er wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat van 22 januari tot en met 4 maart 2015 voor eenieder ter inzage heeft gelegen. Naar aan aanleiding van amendementen in de gemeenteraad en zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele wijzigingen in de regels aangebracht die de bouwmogelijkheden op het perceel beperken. Hiervoor zijn de regels ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan als volgt gewijzigd:
  • 1.
    Artikel 5.2.1.sub a is aangepast tot: ‘de voorgevel van hoofdgebouwen wordt in of maximaal 10 m achter de naar de weg gekeerde grens van het bouwvlak gebouwd;’
  • 2.
    Artikel 5.2.1.d bouwperceel is gewijzigd in bouwvlak;
  • 3.
    Artikel 5.2.1.d.3. 2.000 m³ is vervangen door 1.600 m³;
  • 4.
    Artikel 5.2.1.f ten hoogste 11 meter is vervangen door ten hoogste 10 meter;
  • 5.
    Artikel 5.2.2.e: de maximum bouwhoogte van bijgebouwen en overkappingen is gewijzigd in 5 m;
  • 6.
    Artikel 5.3.1.b na hoofdgebouwen is opgenomen ‘aan één zijde’;
  • 7.
    Artikel 5.3.1.c, sub 1: het woord bouwperceel is gewijzigd in ‘bouwvlak’;
  • 8.
    Artikel 9.1.c het percentage is gewijzigd van 10% naar ‘5%’
  • 9.
    Artikel 10.1.a het percentage is gewijzigd van 10% naar ‘5%’.
In de toelichting is paragraaf 4.1.6. aangepast voor wat betreft wonen met zorg.
Terinzagelegging
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Plasweg 6’ (inclusief amendementen), de zienswijzennota, het bestemmingsplan zelf en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 16 juli 2015 gedurende zes weken (tot en met 26 augustus 2015) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1, voor de openingstijden wordt u verwezen naar de gemeentelijke website: www.waddinxveen.nl. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via voornoemde gemeentelijke website en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.bpplasweg6-0401).
Beroep
Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet
kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Plasweg 6’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treed het bestemmingsplan niet werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.
Waddinxveen, 1 5 juli 2015
Naar boven