Ontwerp reparatieplan bestemmingsplan buitengebied en bijbehorende milieueffectrapportage
Logo Peel en Maas
De gemeenteraad van Peel en Maas heeft op 5 februari 2013 en 5 november 2013 het bestemmingsplan Buitengebied Peel en Maas vastgesteld. Tegen dit bestemmingsplan is beroep ingesteld. De Raad van State heeft op 24 december 2014 uitspraak gedaan inzake dit beroep en heeft de gemeente tevens opgedragen om binnen een termijn van 52 weken een nieuw besluit te nemen. Hiervoor is een reparatieplan voor het bestemmingsplan buitengebied voorbereid.
Wat regelt het bestemmingsplan?
Het reparatieplan voorziet in een aantal zaken:
  • 1.
    Een planologische regeling voor de plattelandswoning
  • 2.
    Een planologische regeling voor de overige locaties die zijn vernietigd door de Raad van State
  • 3.
    Ambtshalve wijzigingen
  • 4.
    Opname van verleende vergunningen
De locaties die zijn opgenomen in het bestemmingsplan hebben hierover van de gemeente een brief ontvangen.
Officiële bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerp-bestemmingsplan 1e reparatieherziening bestemmingsplan buitengebied peel en maas ter inzage ligt
Inzien ontwerp-bestemmingsplan en milieueffectrapportage
Het ontwerp-bestemmingsplan, de milieueffectrapportage en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:
  • Het ontwerp-bestemmingsplan en de bijbehorende milieueffectrapportage is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1894.BPL0119-ON01
  • Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende milieueffectrapportage ligt ter inzage in het gemeentehuis bij de publieksbalie.
Zienswijze indienen
Als belanghebbende, kunt u van donderdag 16 juli 2015 tot en met woensdag 26 augustus 2015 het ontwerpbestemmingsplan bekijken en uw mening geven door het indienen van een zienswijze. U kunt een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van Peel en Maas (Postbus 7088, 5980 AB Panningen).
De gemeente bekijkt na de periode van ter inzage legging de ingekomen reacties, past het ontwerpbestemmingsplan waar nodig aan, en maakt het bestemmingsplan definitief. Naar verwachting zal het bestemmingsplan in december 2015 door de raad worden vastgesteld.
Informatiecentrum Wellicht heeft u vragen. Wij raden u aan om eerst uw locatie bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.peelenmaas.nl > inwoners > snel naar > plattelandswoning staat een handleiding voor het gebruik van deze website.
Om alle mogelijke vragen te beantwoorden openen wij een informatiecentrum van 20 juli tot en met 21 augustus. Wij bekijken graag samen met u uw specifieke situatie.
U kunt hiervoor een afspraak maken via buitengebied@peelenmaas.nl (vermeld dan uw adres en telefoonnummer in de e-mail) of telefonisch met Jo Timmermans-Arts of Ricky van Mierlo via 077-306 6666.
Naar boven