Overeenkomst grondexploitatie en planschade
Logo Haaren
Burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maken op grond van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat er een overeenkomst grondexploitatie en planschade is gesloten. Het betreft een anterieure overeenkomst voor de locatie Biestakkerstraat ongenummerd in Helvoirt op te Biezenmortel op het perceel gemeente Helvoirt sectie D, nummer 5551.
Inhoud plan
De initiatiefnemer wil één nultredenwoning in de prijsklasse tot € 275.000,- v.o.n. realiseren op de locatie Biestakkerstraat ong. in Helvoirt. Het gaat om de achtertuin van Lindelaan 4 in Helvoirt.
Dit is in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt’ van de gemeente Haaren. Indien er sprake is van een goede ruimtelijke ordening wordt er via een bestemmingsplanherziening medewerking verleend aan dit plan.
Zakelijke inhoud overeenkomst
In de overeenkomst is afgesproken dat de gemeente zich inspant om de realisatie van de nultredenwoning planologisch mogelijk te maken. Daarnaast is overeengekomen dat de initiatiefnemer alle kosten voor zijn rekening neemt die verband houden met de ontwikkeling, uitvoering en het beheer van het plan. Civieltechnische kosten in de openbare ruimte die het gevolg zijn van het plan worden aan de verzoeker doorberekend en ook het uitkeren van planschade wordt door de verzoeker vergoed.
Naar boven