Bestemmingsplan Trefcenter te Venlo
Logo Venlo
Naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op het bestemmingsplan Trefcenter, d.d. 18 februari 2015 heeft de gemeenteraad op 24 juni 2015 het bestemmingsplan Trefcenter gewijzigd vastgesteld (planidentificatienummer NL.IMRO.0983.BP201305TREFCENTER-VA02).
 
De wijziging heeft betrekking op een perceel aan de Straelseweg, waarvoor in het op 27 november 2013 vastgestelde bestemmingsplan Trefcenter een aanduiding ‘specifieke vorm van wonen – persoonsgebonden overgangsrecht’ was opgenomen. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft dit gedeelte van het bestemmingsplan vernietigd. Ook de daaraan verbonden planregel, als opgenomen in artikel 14.3 is door de Afdeling vernietigd. De gemeenteraad is opgedragen om een nieuw besluit hieromtrent te nemen. Dit besluit is genomen middels het vaststellen van dit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.
 
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van donderdag 16 juli 2015 tot en met 27 augustus 2015 ter inzage in de Stadswinkel te Venlo, Prinsessesingel 30 te Venlo. Het plan kan vanaf 16 juli 2015 eveneens worden ingezien op de website www.venlo.nl, in de rubriek Wonen en Milieu, onder bestemmingsplannen. Het digitale bestemmingsplan kan worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201305TREFCENTER-VA02.
 
Er kan gedurende een termijn van zes weken, vanaf de dag na ter inzage legging door een belanghebbende beroep worden ingesteld.
Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking de dag na het einde van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
 
Venlo, 15 juli 2015
Naar boven