Gemeente Raalte Bestemmingsplan Omgeving voormalige Welkooplocatie (Kanaalstraat OZ 47)_________________________________________________________________________
Logo Raalte
B estemmingsplan Omgeving voormalige Welkooplocatie (Kanaalstraat OZ 47) , gemeente Raalte
Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 16 juli 2015 tot en met woensdag 26 augustus 2015 in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte ter inzage ligt:
  • het vastgestelde bestemmingsplan ‘Omgeving voormalige Welkooplocatie (Kanaalstraat OZ 47)’ met bijbehorende stukken.
  • het besluit Vaststelling hogere grenswaarde industrielawaai en verkeerslawaai ‘Omgeving voormalige Welkooplocatie (Kanaalstraat OZ 47)’
Plangebied
Het plangebied betreft de voormalige Welkooplocatie en is globaal gelegen tussen de Kanaalstraat Oostzijde, Koningsspil, Bonkelaar en de Almelosestraat.
Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan is ook elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Raalte www.raalte.nl als ook onder de link http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20140004-0002. De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://raalte.gemeentedocumenten.nl/plannen/NL.IMRO.0177.BP20140004/NL.IMRO.0177.BP20140004-0002.
De locatie van de voormalige Welkoop wordt herontwikkeld tot woongebied. Het bestemmingsplan maakt het realiseren van in totaal 28 woningen mogelijk. Het betreft 12 twee-onder-één-kap woningen, 3 rijwoningen, 1 vrijstaande woning en 12 appartementen huur en koop in de vrije sector. Tevens zal de buitenruimte opnieuw worden ingericht met onder meer parkeervoorzieningen, woonstraten, tuinen en groenvoorzieningen.
De gewenste ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan “Raalte Kern”. De huidige bestemming ter plaatse is ‘Detailhandel’ met de functieaanduiding ‘Detailhandel volumineus’. Wonen is binnen deze bestemming niet toegestaan. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in de bestemmingen ‘Wonen-2’, ‘Wonen-3’, ‘Tuin’ en ‘Verkeer-Verblijfsgebied’.
Tijdens de termijn van terinzagelegging zijn geen zienswijzen ingediend.
Ontwerpbesluit Hogere grenswaarde
Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting op de nieuw te bouwen woningen ten gevolge van het industrielawaai en het wegverkeerslawaai de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder zal overschrijden. Om de woningen mogelijk te maken is het vaststellen van een hogere grenswaarde nodig.
Tijdens de termijn van terinzagelegging zijn geen zienswijzen ingediend.
Reageren
Tegen het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden kan tot en met donderdag 27 augustus 2015 beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:
  • -
    een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt / een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt;
  • -
    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken / een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.
Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).
Naar boven