Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kennedylaan Terneuzen
Logo Terneuzen
Wet ruimtelijke ordening
Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken volgens artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 juni 2015 het bestemmingsplan ‘Kennedylaan Terneuzen’ (NL.IMRO.0715.BPOKO04-VG99) gewijzigd heeft vastgesteld.
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Kennedylaan Terneuzen’ met daarbij behorende stukken is van 16 juli 2015 tot en met 26 augustus 2015 digitaal raadpleegbaar bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestiging Markt 1 in Axel. De openingstijden van de publieksbalies zijn van maandag tot en met vrijdag vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur.
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Kennedylaan Terneuzen’ is integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen
Het bestemmingsplan ‘Kennedylaan Terneuzen’ omvat het gebied globaal begrenst door het kantoor van het Waterschap en het Schuttershof aan de noordzijde, aan de oostzijde door diverse woningen aan de Van der Peijlstraat en het pand Freijser. Ten zuiden van het plangebied ligt het bedrijf in bouwmaterialen ‘De Hoop’, aan de westzijde het spoorweg- emplacement van Prorail en twee onderhoudsbedrijven voor de haven. Voor dit gebied is een grootschalige herontwikkeling beoogd.
Het nieuwe programma bestaat aan de westzijde uit een gebouw met 50 appartementen boven op een plint (één bouwlaag) met commerciële ruimten en aan de oostzijde de uitbreiding van één van de al aanwezige detailhandelsvestigingen. Daarnaast zijn twee poortgebouwen en een tankstation voorzien langs de Kennedylaan. De commerciële ruimten (totaal ± 15.455 m2) worden ingevuld met twee supermarkten, perifere detailhandel en grootschalige detailhandel. Het woongebouw is flexibel bestemd, dit houdt in dat al dan niet in combinatie met elkaar zowel de functies wonen als kantoor mogen worden gerealiseerd.
Deze beoogde ontwikkeling past niet binnen de geldende planologische regelingen. Om de ontwikkeling juridisch planologisch mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Kennedylaan Terneuzen’ opgesteld.
Crisis- en herstelwet
Het bestemmingsplan ‘Kennedylaan Terneuzen’ ziet op een gebiedsontwikkeling als bedoeld in artikel 3.1 van Bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet. Op deze procedure is afdeling 2 uit hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.
Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Beroep
Tegen het besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wanneer u:
  • -
    tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;
  • -
    belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tijdens de ontwerpfase;
  • -
    bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.
 
De adressering van het beroepschrift is Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.
Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de heer M. van der Ploeg of mevrouw C. Missiaen van het team Planvorming, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000).
 
Terneuzen, 15 juli 2015
Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,
De secretaris, De burgemeester,
F.M.L. Lauret RA J.A.H. Lonink
Naar boven