Ontwerpbestemmingsplan 2e reparatieherziening bestemmingsplan buitengebied: stille Wille en Beringerzand ter inzage t/m 26 augustus 2015
Logo Peel en Maas
Permanent wonen op recreatieterreinen is in Nederland al jarenlang een onderwerp van discussie tussen overheden, recreanten, bewoners en eigenaren van recreatieterreinen. Kern van het probleem is dat het permanent bewonen van recreatiewoningen niet is toegestaan. In de praktijk komt het echter toch veel voor. In de gemeente Peel en Maas wordt op twee recreatieterreinen permanent gewoond, namelijk op Camping/Bungalowpark Beringerzand in Panningen en Bungalowpark Stille Wille in Meijel.
Wat regelt het bestemmingsplan?
Uitgangspunt in Peel en Maas is dat er niet permanent gewoond mag worden op recreatieterreinen. Dit betekent dat in een bestemmingsplan de hoofdbestemming van een recreatiewoning dan ook “Recreatie-Verblijfsrecreatie” moet zijn, tenzij aangetoond kan worden dat een uitzondering van kracht is. In dat geval krijgt de recreatiewoning een specifieke aanduiding. Voor de twee recreatieterreinen in Peel en Maas wordt nu een bestemmingsplan opgesteld, waarin de juiste bestemming voor iedere recreatiewoning wordt opgenomen. Uiteindelijk doel is om bestaande situaties van permanente bewoning te beëindigen en nieuwe situaties te voorkomen.
Meer informatie over de regels en uitzonderingen voor permanente bewoning op recreatieterreinen in Peel en Maas vindt u op www.peelenmaas.nl (zoek op: permanent wonen).
Hoe ziet de bestemmingsplanprocedure eruit?
Voordat het nieuwe bestemmingsplan definitief wordt vastgesteld, bestaat er de mogelijkheid om een zienswijze een te dienen. De spelregels voor deze zienswijzeperiode worden hieronder toegelicht onder het kopje “Officiële bekendmaking”. Naar verwachting wordt het definitieve bestemmingsplan in december 2015 vastgesteld door de gemeenteraad.
Officiële bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerp-bestemmingsplan 2e reparatieherziening bestemmingsplan buitengebied: stille Wille en Beringerzand ter inzage ligt
Inzien ontwerp- bestemmingsplan
Het ontwerp-bestemmingsplan en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:
  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1894.BPL0122-ON01
  • Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis bij de publieksbalie.
Zienswijze indienen
Als belanghebbende, kunt u van donderdag 16 juli 2015 tot en met woensdag 26 augustus 2015 het ontwerpbestemmingsplan bekijken en uw mening geven door het indienen van een zienswijze. U kunt een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van Peel en Maas (Postbus 7088, 5980 AB Panningen).
De gemeente bekijkt na de periode van ter inzage legging de ingekomen reacties, past het ontwerpbestemmingsplan waar nodig aan, en maakt het bestemmingsplan definitief. Naar verwachting zal het bestemmingsplan in december 2015 door de raad worden vastgesteld.
Meer informatie?
Mocht u meer informatie willen hebben over dit ontwerp-bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met Carla Duijf of Leonne Delahaije, bereikbaar via 077-3066666 of carla.duijf@peelenmaas.nl / leonne.delahaije@peelenmaas.nl.
Naar boven