Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 7 juli 2015, kenmerk 780297-137825-GMT, houdende Wijziging Regeling voorschriften bloedvoorziening houdende erkenning van de universitaire opleiding farmacie

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 3, tweede lid, onder a, van de Regeling voorschriften bloedvoorziening, wordt ‘of biologie’ vervangen door: , biologie of farmacie.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

TOELICHTING

Op grond van de Regeling voorschriften bloedvoorziening is de bloedvoorzieningsorganisatie verplicht een persoon aan te wijzen die verantwoordelijk is voor de uitvoering en naleving van relevante regelgeving, in de praktijk vaak aangeduid als ‘Verantwoordelijk Persoon’. Met deze wijziging is bepaald dat iemand met een universitaire opleiding in de farmacie kan worden benoemd tot Verantwoordelijk Persoon. Voor de wijziging gold dit alleen voor personen met een universitaire opleiding in de biologie of in de geneeskunde. Een universitaire opleiding in de farmacie kan als gelijkwaardig worden beschouwd aan een universitaire opleiding in de geneeskunde of biologie als het gaat om de opleidingsvereisten voor een Verantwoordelijk Persoon. Binnen de bloedvoorzieningsorganisatie bestaat de behoefte om voor deze functie onder ook onder farmaceuten te kunnen werven.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven