Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan “Buitengebied” na uitspraak Raad van State
Logo Diemen
De gemeenteraad van Diemen heeft op 25 juni 2015 het bestemmingsplan “Buitengebied” gewijzigd vastgesteld voor het perceel Overdiemerweg 7A naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State.
 
De Raad van State heeft in haar uitspraak van 11 maart 2015 met nummer 201310535/1/R1 de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen een nieuw vaststellingsbesluit te nemen met betrekking tot het perceel Overdiemerweg 7A, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.
 
Het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan ligt met ingang van 10 juli tot en met 20 augustus 2015 bij de balie in het gemeentehuis ter inzage. Ook is het plan te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0384.BPbuitengebied-VG02 en via de gemeentelijke website www.diemen.nl.
 
Belanghebbenden kunnen gedurende 11 juli tot en met 21 augustus 2015 beroep instellen tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
 
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Diemen, 25 juni 2015

de gemeenteraad gemeente Diemen

Naar boven