Publicatie ontwerpbesluit ex art. 2.12, lid 1, sub a onder 3, van de Wabo en ontwerp besluit hogere waarden voor de realisatie van 35 zorgappartementen op het terrein van de voormalige gemeentewerf in Baarn.
Logo Baarn
Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 10 juli 2015 tot en met donderdag 20 augustus 2015 het ontwerpbesluit ex. artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en het ontwerpbesluit hogere waarden voor de realisatie van 35 zorgappartementen op het noordelijk deel van de voormalige gemeentewerf aan de Drakenburgerweg voor een ieder ter inzage liggen.
Op 18 februari 2015 heeft de gemeenteraad besloten in principe medewerking te verlenen aan de realisatie van zorgappartementen op het noordelijke deel van de voormalige gemeentewerf. Tevens heeft de raad besloten:
  • -
    een ontwerpverklaring van geen bedenking af te geven voor de ontwikkeling van zorgappartementen;
  • -
    geen exploitatieplan op te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins verzekerd wordt.
De zorgappartementen worden op het noordelijk deel van de voormalige gemeentewerf aan de Drakenburgerweg gerealiseerd, gelegen tussen de Krabbelaan, de Drakenburgerweg, de Goeman Borgesiuslaan en de J.F. Kennedylaan.
Geldend bestemmingsplan
De gronden hebben in het bestemmingsplan ‘Brede School Noord’ de bestemming ‘wonen – uit te werken’. De realisatie van 35 zorgappartementen past niet binnen de uitwerkingsregels. Afwijken van het bestemmingsplan kan met toepassing van art. 2.12, lid 1, sub a onder 3, van de Wabo. Het college is voornemens om mee te werken aan het afwijken van het bestemmingsplan.
Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 Wabo. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit hogere waarden en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning inclusief de daarbij behorende stukken gedurende zes weken ter inzage ligt, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over de aanvraag voor de omgevingsvergunning neemt.
Ter inzage
Het ontwerpbesluit hogere waarden en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is het inzien van de ontwerpbesluiten op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611. De ontwerpbesluiten zijn digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.OV0057).
Wilt u een zienswijze indienen?
Gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 10 juli 2015 tot en met donderdag 20 augustus 2015 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een zienswijze op het genoemde ontwerp besluit kan schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn, o.v.v. ‘zorgappartementen’.
Voor meer informatie of het maken van een afspraak om een mondeling zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met mevrouw B.J. de Jonge via telefoonnummer 035 – 54 81 641.
Naar boven