Ontwerp-uitwerkings- en wijzigingsplan De Volgerlanden-West, cluster 2.3C
Logo Hendrik-Ido-Ambacht
Burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat met ingang van donderdag 6 augustus 2015 tot en met woensdag 16 september 2015 het ontwerp-uitwerkings- en wijzigingsplan ‘De Volgerlanden-West, cluster 2.3C’ voor eenieder ter inzage ligt.
 
Inhoud van het ontwerp-uitwerkings-en wijzigingsplan
In het bestemmingsplan De Volgerlanden-West, dat onherroepelijk is, is ten behoeve van woningbouw een uitwerkingsbevoegdheid (ex artikel 3.6 Wro) opgenomen. Van die bevoegdheid wordt met het uitwerkingsplan gebruik gemaakt. Het ontwerp-uitwerkingsplan is een nadere detaillering van het bestemmingsplan De Volgerlanden-West en is bedoeld om de bouw van een appartementengebouw met maximaal 55 appartementen aan de Sophiapromenade mogelijk te maken. Het appartementengebouw gaat onderdeel uitmaken van de ‘parkwand’ aan de westzijde van het Sophiapark. Omdat de bebouwing zover mogelijk van de naastgelegen woningen is gepland, overschrijdt de geplande bebouwing aan de noordoost en zuidoostzijde de bestemming 'Wonen-Uit te werken" in zeer geringe mate. Aan deze overschrijding kan medewerking worden verleend door gebruik te maken van de in het bestemmingsplan opgenomen algemene wijzigingsbevoegdheid. Om die reden is het uitwerkingsplan gecombineerd met een wijzigingsplan.
 
Stukken ter inzage
Het ontwerp-uitwerkings-en wijzigingsplan ‘De Volgerlanden-West, cluster 2.3C’ ligt met ingang van donderdag 6 augustus 2015 gedurende zes weken (tot en met woensdag 16 september 2015) op werkdagen tijdens de onderstaande openingsuren voor eenieder ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek. Tevens zijn bovenstaande stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl (onder ‘Wonen en wijken’ en dan de rubriek ‘ruimtelijke plannen’) en de landelijke website www.ruimtelijke plannen.nl. Het Identificatienummer (IDN) van het ontwerp-uitwerkingsplan is: NL.IMRO.0531.bp01VolgerlWstUP07-2001. De bronbestanden van het ontwerp-uitwerkingsplan worden geplaatst op: donderdag 6 augustus 2015. Openingstijden publieksruimte gemeentehuis, Weteringsingel 1: maandag t/m donderdag van 8.00 en 17.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Openingstijden bibliotheek, Hoge Kade 52: maandag van 14.00 tot 17.30 uur, dinsdag van 14.00 tot 20.30 uur, woensdag van 10.30 tot 17.30 uur, vrijdag van 14.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.
 
De bekendmaking van deze ter inzagelegging vindt 3 weken voor de feitelijke ter inzagelegging (voor de aanvang van de zomervakantie) plaats, zodat een ieder -indien nodig- een zaakwaarnemer in kan schakelen om eventuele zienswijzen tijdig kenbaar te maken.
 
Indienen zienswijzen
Het is voor eenieder mogelijk om gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk een zienswijze kenbaar te maken ten aanzien van het ontwerp-uitwerkings-en wijzigingsplan door een brief te sturen naar het College van burgemeester en wethouders, t.a.v. het afdelingshoofd De Volgerlanden, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht. (Het is ook mogelijk om binnen de termijn van ter inzagelegging mondeling zienswijzen kenbaar te maken. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u vóór 9 september 2015 een afspraak te maken met de heer P. Verheul, telefoonnummer 078-7702754.)
 
Naar boven