Ontwerp-omgevingsvergunning ‘Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4’
Logo Schiedam
Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend dat met ingang van 9 juli 2015 de ontwerp-omgevingsvergunning ‘Sportverzamelgebouw en sportluifel Park A4’ ter inzage ligt.
 
Projectomschrijving
In 2010 is besloten dat het gebied op en aansluitend aan de nieuwe landtunnel van de rijksweg A4 mag worden gebruikt ten behoeve van sport en recreatie. Dit biedt Schiedam de mogelijkheid een nieuwe en hoogwaardige sportvoorziening te realiseren voor de gehele stad. Daarbij biedt het verplaatsen van sportactiviteiten elders uit de stad naar het nieuwe sportpark mogelijkheden voor ruimtelijke ontwikkelingen binnen de bestaande stad.
 
Om de sportvelden te verplaatsen naar het noordelijke deel van de landtunnel wordt momenteel het bestemmingsplan ‘Park A4’ voorbereid. Dit plan zal in het derde kwartaal van 2015 in procedure worden gebracht. Vooruitlopend op dit bestemmingsplan is ten behoeve van het realiseren van een sportverzamelgebouw en sportluifel een omgevingsvergunning gevraagd. De aanvraag betreft uitsluitend een verzoek om af te wijken van het huidige bestemmingsplan.
 
De aanvraag heeft betrekking op het gebied aan de oostzijde van de nieuwe landtunnel van de rijksweg A4. Het sportverzamelgebouw is gesitueerd tussen de twee oostelijke luifels en de sportluifel ligt onder de noordoostelijke luifel. Voor de bouw van deze luifels is in 2011 reeds een omgevingsvergunning verleend.
 
Verklaring van geen bedenking
De gemeenteraad van Schiedam heeft op 20 september 2012 een ‘algemene verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld. Het project valt onder de reikwijdte van artikel 2, vijfde lid van deze verklaring (projecten gericht op de aanleg van het casco en de realisatie van sport-, recreatie- en groenvoorzieningen ter plaats van het tunneldak van de A4, zoals beschreven in de nota “Alles onder één dak; nadere uitwerking oktober 2010-juni 2011).
 
Ter inzage en zienswijzen
De ontwerp-omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen vanaf 9 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens raad te plegen via http://www.schiedam.nl/schiedam.net?id=106032.
 
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.
Naar boven