Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Meinweg 2 Herkenbosch
Logo Roerdalen
Ter inzage
Van 7 juli 2015 tot 18 augustus 2015 ligt voor iedereen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Meinweg 2 Herkenbosch ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen in het gemeentehuis in St. Odiliënberg (Schaapsweg 20). Dit plan kunt u ook elektronisch inzien op: www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.1669.BPBGBHBMeinweg2-VG01
Gebiedsomschrijving
Het plangebied “Meinweg 2 Herkenbosch” heeft betrekking op het perceel Melick en Herkenbosch sectie B nummer 3128, liggend aan de Meinweg in Herkenbosch. Het plan voorziet in een aangepaste gebruiksregeling voor het voormalige bezoekerscentrum met bijbehorend erf.
Raadsbesluit
De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld op 18 juni 2015.
Bij de vaststelling heeft de raad bij amendement de volgende wijziging aangebracht:
-De tekst als bedoeld in Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels, artikel 3, onder punt 1.a.2 te schrappen;
Na genoemde aanpassing is op genoemde locatie horeca uit de categorie 1a, 1b en 1c van de Staat van Horeca-activiteiten toegestaan inclusief zalenverhuur, uitgezonderd het gebruik ten behoeve van feesten en muziek- en dansevenementen. Voorts is toegestaan het gebruik van het pand voor kantoren, opslag en beheerruimten ten behoeve van het Nationaal Park. Tevens zijn (informatie) voorzieningen, gericht op milieu- en natuureducatie toegestaan.
Beroep instellen tegen de gewijzigde vaststelling van dit bestemmingsplan
Gedurende de termijn van inzage staat voor belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen hebben ingediend, of kunnen aantonen dat zij daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest, beroep open bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gelijke bevoegdheid komt toe aan belanghebbenden die het niet eens zijn met de in het plan aangebrachte wijzigingen, zoals die hierboven zijn beschreven.
Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Planje van onze afdeling Leefomgeving, telefoon 0475-538 888
Sint Odiliënberg, 29 juni 2015
Burgemeester en wethouders van Roerdalen,
de secretaris, de burgemeester,
J.J.W.M. L’Ortije mr. M.D. de Boer-Beerta
Naar boven