Bonte Koeweg 4, realisatie van een nieuw melkrundveehouderijbedrijf, ontwerp-bestemmingsplan met milieueffectrapport en ontwerp-omgevingsvergunning
Logo Bronckhorst
Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied; Bonte Koeweg 4 Baak”, het planMER Bonte Koeweg 4 Baak en de omgevingsvergunning
Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied; Bonte Koeweg 4 Baak’ en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 9 juli t/m 19 augustus 2015 voor een ieder ter inzage. Voor dit bestemmingsplan is ook een milieueffectrapportage (planMER) opgesteld en een omgevingsvergunning voorbereid. Het planMER en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.
 
Het plan heeft betrekking op het nieuwvestigen van een melkrundveehouderij aan de Bonte Koeweg 4 in Baak. Het plan voorziet in de complete realisatie van het bedrijf. Daarbij valt o.a te denken aan een bedrijfswoning, een ligboxenstal, andere bijgebouwen en kuilvoerplaten.
 
Coördinatiebesluit De gemeenteraad heeft op 17 juli 2014 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30 – 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling) voor de hierna genoemde ontwerpbesluiten. Deze wettelijke coördinatieprocedure maakt het mogelijk om de procedure voor samenhangende besluiten, in dit geval een bestemmingsplan en een omgevingsvergunning, gelijk op te laten lopen. Beide ontwerpbesluiten worden gelijktijdig bekendgemaakt en ter inzage gelegd. De bevoegdheid tot het verlenen van een omgevingsvergunning ligt bij het college van burgemeester en wethouders. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad. Tegen beide besluiten staat vervolgens gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.
 
Ontwerpbestemmingsplan
Om het plan te kunnen realiseren is een herziening van het bestemmingsplan nodig. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan voorziet in het opnemen van een bouwvlak op de beoogde locatie. De ruimtelijke kaders voor deze ontwikkeling zijn weergegeven in het ontwerpbestemmingsplan.
 
Ontwerp-omgevingsvergunning
Op 1 mei 2015 is voor dit plan ook een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning. De aanvraag is geregistreerd onder nummer 2015-0900. De vergunning is aangevraagd voor de volgende activiteiten:
  • 1.
    het bouwen van een bouwwerk;
  • 2.
    het uitvoeren van een werk of werkzaamheden (aanleg);
  • 3.
    het aanleggen of veranderen van een uitrit.
 
Wij zijn voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.
 
Milieueffectrapportage (planMER)
Op 1 april 2015 heeft de Commissie voor de milieueffectrapportage advies uitgebracht op de Notitie reikwijdte en detailniveau. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 13 april 2015 kennis genomen van het advies van de Commissie en besloten tot het laten opstellen van een planMER.
Met inachtneming van het advies van de Comissie en de ontvangen inspraakreactie is het planMER opgesteld. In de planMER zijn de (milieu)effecten en de alternatieven van het plan geïnventariseerd en beoordeeld. De uitkomsten van het planMER zijn in het ontwerpbestemmingsplan verwerkt.
 
Inzage
 
Ontwerp-bestemmingsplan en planMER
U kunt het bestemmingsplan en de milieueffectrapportage (als bijlage bij het bestemmingsplan opgenomen) op de volgende manieren inzien:
• digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Deze kunt u downloaden via http://ruimtelijkeplannen.bronckhorst.nl (werkt alleen als u over een gml-viewer beschikt).
• op papier tijdens de openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis.
 
U kunt het plan en de technische bestanden ook digitaal benaderen via www.bronckhorst.nl/actueel/bekendmakingen.
 
Ontwerp-omgevingsvergunning
De stukken van de ontwerp-omgevingsvergunning zijn (ook) digitaal te raadplegen via www.bronckhorst.nl àactueel àbekendmakingen. Het aanvraagformulier en de ontwerp-beschikking liggen daarnaast ook op papier ter inzage. Deze stukken kunt u inzien tijdens de openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis.
 
Analoge inzage
Bent u tijdens de openingstijden niet in de gelegenheid de stukken in te zien, dan kunt u een afspraak maken via ons centrale telefoonnummer (0575) 75 02 50. Desgewenst kunnen wij de stukken per post naar u opsturen. Hiervoor kunnen legeskosten in rekening worden gebracht.
 
Zienswijze indienen?
Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en planMER naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad.
Zienswijzen die betrekking hebben op de ontwerp-omgevingsvergunning dienen gericht te worden aan het college van Burgemeester en wethouders.
In beide gevallen kunt u de zienswijzen sturen naar Postbus 200, 7255 ZJ Hengelo (Gld).
 
 
 
Naar boven