Aanmeldingsnotitie milieueffectrapportage Middelerstraat 4 te Olst, Olst-Wijhe
Logo Olst-Wijhe
Wet milieubeheer
Op 4 mei 2015 is voor het bedrijf van H.T. Logtenberg in de gemeente Olst-Wijhe, een aanmeldingsnotitie voor de beoordeling van de noodzaak tot het opstellen van een milieueffectrapport krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor een varkenshouderij aan de Middelerstraat 4 te Olst. Het voornemen van H.T. Logtenberg is om de varkenshouderij te wijzigen. De veranderingen hebben betrekking op het houden van 2.477 vleesvarkens. Het oprichten van een nieuwe stal voor 2.376 vleesvarkens en uitbreiding met 101 vleesvarkens in een bestaande stal. In totaal zullen er binnen de inrichting 467 zeugen, 2.145 gespeende biggen, 5 dekberen, 43 opfokzeugen en 4676 vleesvarkens worden gehouden.
Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieueffectrapportage jo. artikel 7.16 van de Wet milieubeheer.
Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe hebben op 30 juni 2015 besloten dat door H.T. Logtenberg geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de voorgenomen activiteit. Volgens burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.
Inzage
Het besluit en de relevante stukken liggen tijdens openingstijden van 16 juli 2015 tot en met 26 augustus 2015 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, locatie Wijhe. Buiten openingstijden kan dit op afspraak.
Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.
 
 
 
Naar boven