Voorbereidingsbesluit Centrum van Varsseveld en Doetinchemseweg 53
Logo Oude IJsselstreek
Burgemeester en wethouders van Oude IJsselstreek maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet Ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 juni 2015 heeft verklaard:
  • dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het centrum van Varsseveld en het perceel Doetinchemseweg 53,
  • dat, met het oog op eventuele herontwikkeling van het centrum van Varsseveld en Doetinchemseweg 53, het niet mogelijk is het gebruik van gronden en bouwwerken te wijzigen.
Het voorbereidingsbesluit heeft het identificatienummer (planID) NL.IMRO.1509.VB033-VA01.
 
Het plangebied
Voor het Centrum van Varsseveld heeft de gemeenteraad in 2006 een masterplan vastgesteld met de bedoeling er voor te zorgen dat initiatieven in en rond het centrum in samenhang met elkaar worden bezien. Het masterplan geeft een integrale visie voor het centrum weer met als uitgangspunt om tot een optimale concentratie te komen van commerciële functies, zodat een compact en levendig centrum ontstaat. Aan dit beleidsuitgangspunt wordt nog steeds volop gewerkt op het moment wanneer initiatieven worden voorgelegd, die daar raakvlakken mee kunnen hebben.
Voor verschillende locaties In Varsseveld zijn nu initiatieven ingediend, die, in het licht van het masterplan, met elkaar in samenhang moeten worden bezien. Dat vraagt de nodige tijd en kan alleen tot een succes leiden wanneer geen ongewenste ontwikkelingen ontstaan, die in overeenstemming zijn met het huidige bestemmingsplan, maar misschien niet passen in een eventueel nieuw ruimtelijke beleidskader. Met een voorbereidingsbesluit kan een vinger aan de pols worden gehouden.
 
Datum in werking treden en terinzagelegging
Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 10 juli 2015 en ligt tijdens openingstijden vanaf deze datum voor iedereen ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen, Staringstraat 25. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het voorbereidingsbesluit ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Tijdens de vakantie zijn er gewijzigde openingstijden. Voor actuele openingstijden, zie www.oude-ijsselstreek.nl.
Het voorbereidingsbesluit is ook te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl). De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.
 
Geen bezwaar en beroep
Onder de werking van de Wet ruimtelijke ordening kan er geen beroep meer worden ingesteld bij de bestuursrechter, waardoor er ook geen bezwaar meer tegen het voorbereidingsbesluit mogelijk is.
Naar boven