Medemblik, vaststelling bestemmingsplan "Herontwikkeling voormalig locatie HieronymusschoolWognum”
Logo Medemblik
De gemeenteraad van Medemblik heeft in de vergadering van 11 juni 2015 het bestemmingsplan “Herontwikkeling locatie voormalige locatie Hieronymusschool Wognum” vastgesteld. Op deze pagina vindt u meer informatie over het vastgestelde bestemmingsplan. Zo leest u onder meer hoe u het bestemmingsplan kunt bekijken, hoe u bezwaar kunt maken en vanaf welke datum het geldt.
Wat houdt het bestemmingsplan in?
Het ontwerpbestemmingsplan omvat een regeling voor de ontwikkeling van een woningbouwlocatie aan de Kerkstraat te Wognum tussen nummer 58 en een woongebouw met zorgwoningen op nummer 70. Om op adequate wijze in te kunnen spelen op de zich manifesterende vraag naar woningen wenst de gemeente Medemblik een flexibel bestemmingsplan te ontwikkelen voor de te herontwikkelen locatie van de voormalige Hieronymusschool in Wognum met een bijpassend ambitieniveau. Tweede uitgangspunt is dat de gemeente voor dit plangebied uitgaat van de bouw
van maximaal 26 (levensloopbestendige) woningen, waarvan 18 gestapeld. In de toelichting van het bestemmingsplan is een schetsontwerp opgenomen voor de invulling van de locatie.
B estemmingsplan bekijken ?
U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien vanaf 3 juli tot 15 augustus 2015 Dat kunt u op verschillende manieren doen.
  • Het bestemmingsplan staat op de website ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op de naam van het bestemmingsplan of op het identificatienummer: NL.IMRO.0420.BPWOGHERVMLHIERONI-VA01.
  • Het bestemmingsplan staat op de website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen bij ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Hier kunt u het bestemmingsplan openen met de viewer en u kunt het bestemmingsplan als pdf bestand downloaden.
  • Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het Klant Contact Centrum is op maandag en woensdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur.
Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad?
Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad, kunt u daartegen bezwaar maken. Formeel stelt u dan beroep in tegen het bestemmingsplan.
U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:
  • U heeft eerder een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan ingediend bij de gemeenteraad.
  • U kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.
Hoe stel t u beroep in?
U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. De beroepstermijn is van 4 juli 2015 tot 15 augustus 2015. Stuur uw brief voor 15 augustus 2015 aar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl.
Voor het instellen van beroep bij de Raad van State moet u betalen. Dit is het zogenaamde griffierecht. Voor particulieren bedraagt dit € 167,-. Voor niet-particulieren (stichtingen, verenigingen, bedrijven etc.) bedraagt dit € 331,-.
Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?
Het bestemmingsplan treedt in werking op 15 augustus 2015. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken.
Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan in werking treedt op 15 augustus 2015? Dan moet u een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is een aparte procedure waarin de voorzitter het besluit kan nemen om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is gedaan in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar griffierecht voor betalen.
Naar boven